Αρχική Νέα Τοπικά Σε έξαρση η κακοκαιρία

Σε έξαρση η κακοκαιρία

6


Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία από το πρωί της Κυριακής 16/01, με έντονα φαινόμενα κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και στο Αιγαίο.
Σφοδρές χιονοπτώσεις αναμένονται στην ανατολική Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο δημιουργώντας προβλήματα στις οδικές μετακινήσεις, ενώ βροχές και καταιγίδες σημειώνονται πάνω από θαλάσσιες περιοχές του νότιου Αιγαίου και στην Κρήτη όπου και θα ενταθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας.


Σύμφωνα με το δελτίο καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου, σημαντικά προβλήματα αναμένονται από τους ανέμους επιπέδου θύελλας στο Αιγαίο αλλά και στα ανατολικά προσήνεμα της ηπειρωτικής χώρας, φτάνοντας τοπικά τα 10 Μποφόρ.
Η ένταση των ανέμων θα αυξηθεί κατά τη διάρκεια της Κυριακής, η ένταση τους θα παραμείνει στα επίπεδα αυτά μέχρι το μεσημέρι/απόγευμα της Δευτέρας 17/01 οπότε θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένιση.


Στη Αττική αναμένεται περαιτέρω ενίσχυση των φαινομένων από το απόγευμα της Κυριακής και μέχρι τη Δευτέρα το απόγευμα, με σφοδρές χιονοπτώσεις στα ορεινά, χιονόνερο και χιόνι στα βόρεια προάστεια, βροχή και χιονόνερο στο κέντρο της πόλης, ενώ και στην Αττική και στις γειτονικές θαλάσσιες περιοχές η ένταση των ανέμων θα φτάσει τα 10 Μποφόρ, με θυελλώδεις ανέμους ακόμα και μέσα στην πόλη οπότε χρειάζεται πολύ προσοχή στις μετακινήσεις!!!


Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, ύφεση της κακοκαιρίας αναμένεται από το απόγευμα της Τρίτης 18/01.


Η διεύθυνση του κόμβου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών είναι: http://www.meteo.gr