Αρχική Νέα Τοπικά Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης των ναυαγών

Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης των ναυαγών

8

 Σε δύο σωσίβιες λέμβους βρίσκονται 8 από τα 10 μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου LADY O (έφερε σημαία Β. Κορέας) που βυθίστηκε σήμερα ξημερώματα Δευτέρας 14 μίλια βόρεια των Ψαρών.
Ηδη το SUPER PUMA έχει φέρει έναν ναυαγό στη Χίο ενώ ακόμα έναν έχει περισυνελέξει το φορτηγό πλοίο LADY C που έπλεε στην περιοχή.
Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου γραφείου τύπου του ΥΕΝ στην πρωϊνή εκπομπή της ΝΕΤ το πλοίο NUEVO LEON ήταν αυτό που έδωσε το σήμα για το ναυάγιο, όταν έχασε ξαφνικά το στίγμα του πλοίου από το ραντάρ του.
Οι ναυαγοί βρίσκονται υπό τη στενή παρακολούθηση των παραπλέοντων φορτηγών πλοίων που μάλιστα έχουν σχηματίσει προστατευτικό τείχος από τα κύματα.
Το πλήρωμα αποτελείται από 9 Αιγύπτιους και 1 Σύριο (καπετάνιος).
Ο ένας που νοσηλεύεται ήδη στο Νοσοκομείο της Χίου και έχει υποθερμία, ενώ μετά τις 7.30 το πρωί αναμένεται να φτάσει το ελικόπτερο με τους υπόλοιπους ναυαγούς.
Να σημειώσουμε επίσης ότι το πλοίο είχε φορτώσει και μετέφερε 732 τόνους σίδηρο από τη Χαλκίδα με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.
Στην περιοχή βρίσκονται δύο δεξαμενόπλοια καθώς και 3 φορτηγά πλοία, ενώ σπεύδουν δύσο σκάφη του Λιμενικού Σώματος και μια φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.