Αρχική Νέα Τοπικά Τραγωδία με το ναυάγιο στα Ψαρά

Τραγωδία με το ναυάγιο στα Ψαρά

32Δύο ναυαγοί του φορτηγού πλοίου “LADY O”νοσηλεύονται και είναι καλά στην υγεία τους στο Νοσοκομείο Χίου, ένας τρίτος βρίσκεται σε φιορτηγό πλοίο που τον περισυνέλλεξε ενώ οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για 3 νεκρούς και άλλους 5 αγνοούμενους.
Στη 01:05 σήμερα τα ξημερώματα ενημερώθηκε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας μέσω OLYMPIA RADIO ότι 14 ν.μ. βόρεια της νήσου Ψαρά εξέπεμψε σήμα κινδύνου το Φ/Γ πλοίο “LADY O” σημαίας βόρειας Κορέας και κ.ο.χ. 1653.
Οπως τονίζει το δεκλτίο τύπου του ΥΕΝ, αμέσως ενημερώθηκαν τα παραπλέοντα πλοία Δ/Ξ “NUEVO LEON”, Φ/Γ “LADY HIND”, Δ/Ξ “PRIDE” και Φ/Γ “CAROLA” να κατευθυνθούν στην περιοχή.
Επίσης εδόθη εντολή να απογειωθεί ένα ελικόπτερο SUPER PUMA, να αποπλεύσουν ένα ναυαγοσωστικό σκάφος και ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος.
Το Φ/Γ πλοίο “LADY O” το οποίο είχε αποπλεύσει από Χαλκίδα για Κων/πολη με φορτίο 732 τόνους σίδερα, βυθίστηκε την 02:10.
Στις 03:55 το Φ/Γ “LADY HIND” ανέσυρε από τη θάλασσα σώο ένα ναυαγό, ένας  ναυαγός ανασύρθηκε σώος από το SUPER PUMA στις 04:30 και ο τρίτος επίσης από το SUPER PUMA στις 08.45. Οι δύο τελευταίοι μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο της Χίου και από εκεί στο νομαρχιακό νοσοκομείο.
Ο κυβερνήτης του SUPER PUMA Παναγιώτης Μπακοδήμας μας δήλωσε ότι οι συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι πολύ δύσκολες, ενώ σημείωσε πως στην επιχείρηση δίάσωσης πήραν μέρος και δύο τουρκικά ελικόπτερα.
Οι προσπάθειες περισυλλογής των υπολοίπων ναυαγών συνεχίζονται ακόμα.