Αρχική Νέα Τοπικά Πίτα και βραβεύσεις από το Επιμελητήριο

Πίτα και βραβεύσεις από το Επιμελητήριο

5


Με την επισήμανση προς το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γιάννη Τζωάννο πως πρέπει αυτό το μειονέκτημα που έχουν τα νησιά με τους συχνούς αποκλεισμούς λόγω καιρού (όπως αυτή που ισχύει από το Σάββατο) να ληφθεί σοβαρά υπόψη από την Πολιτεία ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου κ. Αντώνης Ζαννίκος προχώρησε στην κοπή της πίτας το βράδυ της Κυριακής στην εκδήλωση που έγινε σε ξενοδοχείο του Καρφά.
Ευλογώντας την πίτα ο πατήρ Δημήτριος Γεόμελος επισήμανε το θέμα του ωραρίου και των νέων δεδομένων που φέρει η παγκοσμιοποίηση που πρέπει και να τα αντιμετωπίσουν οι επιχειρηματίες του νησιού μας.
Το Επιμελητήριο βράβευσε 4 φορείς για τη δράση τους και συγκεκριμένα:
Τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Μιχάλα για την επιχείρηση ανακύκλωσης χαρτιού, ορυκτελαίων και σιδήρων που λειτουργεί και που είναι η πρώτη στο Βόρειο Αιγαίο.
Την οικογένεια Παντελή Ευγενικού από τη μεγάλη οικογένεια των Ομογενών.
Το συνταξιούχο πλοίαρχο Εμπορικού Ναυτικού Ζαχαρία Βορριά από το χώρο της ναυτιλίας και τέλος την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου για τη μεγάλη προσφορά της. 
Να σημειώσουμε ότι αρνητικά σχολιάστηκε το γεγονός ότι υπήρχαν 40 περίπου θέσεις για “επισήμους”, χωρίς όμως να γίνεται κατανοητό για ποιους προορίζονταν αφού για παράδειγμα αυτοί που
τιμήθηκαν δεν συμπεριλαμβάνονταν στους επισήμους!
Επίσης η κοπή πίτας δεν ολοκληρώθηκε, οπότε δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει τυχερός όπως θέλει το έθιμο.
Από την εκδήλωση απουσίαζαν και οι διασυνδέσεις με τα άλλα Επιμελητήρια του Β. Αιγαίου.