Αρχική Νέα Οικονομία Ισχυροποιείται ο ΝΗΡΕΑΣ

Ισχυροποιείται ο ΝΗΡΕΑΣ

88


Συνεχίζει τις κινήσεις ισχυροποίησής του στην αγορά αυτή την περίοδο ο ΝΗΡΕΑΣ  μετά και την αναμόρφωση του ΔΣ των ιχθυοκλαλιεργειών SEAFARM IONIAN όπου τοποθετήθηκε ο Αριστείδης Μπελλές του Στεργιου Διευθύνων Σύμβουλος, και ο Νικόλαος Χαβιάρας του Εμμανουήλ, Πρόεδρος.


Έτσι μεταφράστηκε σε Διοικητικό επίπεδο η πρόσφατη συμμετοχή της Νηρεύς ως στρατηγικού επενδυτή στην εταιρεία SEAFARM IONIAN, η οποία θέτει τις βάσεις για την περαιτέρω ενδυνάμωση της ηγετικής θέσης του ομίλου στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας.


Στις 5 του μήνα η Seafarm Ionian Ιχθυοκαλλιέργειες ΑΕ είχε ανακοινώσει ότι τα Διοικητικά Συμβούλια των Ανωνύμων εταιρειών SEAFARM IONIAN A.E., PERCO ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε. και ΣΗΦΑΡΜ ΤΑΡΓΚΑ Α.Ε. με αποφάσεις τους που λήφθηκαν κατά τις συνεδριάσεις της 22-11-2004, 15-12-2004 και 22-11-2004 αντίστοιχα είχαν εγκρίνει την οριστική πράξη συγχώνευσης τους. Οπότε οι κύριοι Μπελλές και Χαβιάρας βρίσκονται στο πηδάλιο της Seafarm Ionian αφού η τελευταία απορρόφησε τις δύο προαναφερθείσες εταιρείες.
Ο Νηρέας ανέλαβε το management της εταιρείας για 15 χρόνια.
Σε ανάλογη συμφωνία με τον ΝΗΡΕΑ κατέληξε και η θυγατρική της SEAFARM IONIAN A.E., η εταιρεία OCTAPUS A.E.Παράλληλα στο τέλος της χρονιάς που πέρασε ο ΝΗΡΕΑΣ απορρόφησε πλήρως την 100% θυγατρική του εταιρεία ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΗ Α.Ε.


Το Προφίλ του ΝΗΡΕΑ.

Η εταιρία ιδρύθηκε το 1988 με έδρα τη Χίο. Από την ίδρυσή της η εταιρία λειτούργησε ως μονάδα πάχυνσης.
Το 1991 η εταιρία ολοκλήρωσε την κατασκευή του ιχθυογεννητικού της σταθμού ο οποίος στη συνέχεια επεκτάθηκε με στόχο την παραγωγή νέων ποικιλιών ψαριών όπως φαγκρί, χιώνα, συναγρίδα κ.α.


Το 1994 η εταιρίας συγχωνεύθηκε δι΄ απορροφήσεως με την «Πρωτεύς – Ιχθυοκαλλιέργειες Α.Ε.» η οποία ανήκε στους μετόχους της ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε., αυξάνοντας έτσι την παραγωγική της δυναμικότητα.


Το Μάρτιο του 1995 η ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε. εισήγαγε τις μετοχές της στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου και το Μάιο του ίδιου έτους εξαγόρασε το 98,50% της εταιρίας «Hellas Fisheries S.A.». Επίσης τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου, προχώρησε στην εξαγορά του 78,8% της εταιρίας «Ελληνικές Τροφές Θαλάσσης ΑΕΒΕ», με τη ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε. να αποκτά το 53,5% και τη θυγατρική της Hellas Fisheries S.A. να αποκτά το 25,3% της παραπάνω εταιρίας. Κατά το ίδιο έτος εξαγοράστηκε και το 100% των μετοχών της εταιρείας «ΙΧΘΥΣ Α.Ε.».


Το 1996 εξαγοράστηκε το 100% των εταιρειών «Μεθενίτης Α.Ε.» και «Θέτις Α.Ε.» και το 72,5% της εταιρείας «Οινούσσες Ιχθυοκαλλιεργητική». Επίσης, εξαγοράστηκε και το υπόλοιπο 1,50% της εταιρίας Hellas Fisheries. Το ίδιο έτος η εταιρία συγχωνεύθηκε δι’ απορροφήσεως με τις εταιρίες «Hellas Fisheries S.A.», «Μεθενίτης Α.Ε.» και «Ιχθύς Α.Ε.».