Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Προτάσεις Γ. Πίττα για την ακτοπλοϊα: να πληρώνουν οι εν ενεργεία ναυτικοί...

Προτάσεις Γ. Πίττα για την ακτοπλοϊα: να πληρώνουν οι εν ενεργεία ναυτικοί για τους συνταξιούχους

7Ένα υπόμνημα με προτάσεις για την ακτοπλοΐα κατέθεσε στην ομάδα εργασίας του ΥΕΝ ο βουλευτής της ΝΔ κ. Γιάννης Πίττας.
Στο μεγάλο ζήτημα της μείωσης της τιμής των εισιτηρίων ο κ. Πίττας προτείνει για τα μειωμένα εισιτήρια των συνταξιούχων να βάλουν χρήματα οι εν ενεργεία συνάδελφοί τους (!) και για τις άλλες ειδικές κατηγορίες η Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση. Τουλάχιστον πάντως για τους φοιτητές δεν αναγράφει από που θα βρει αυτά τα χρήματα.
Στη συνέχεια παρουσιάζουμε τις προτάσεις
* Επανασχεδιασμό των γραμμών δημοσίου ενδιαφέροντος (άγονες γραμμές) σε σχέση με τις γραμμές κορμού, σε συνεργασία με την Υπηρεσία πολιτικής Αεροπορίας για πλήρη κάλυψη της εβδομάδας.
* Στις προκηρύξεις για την κάλυψη γραμμών να θεσμοθετηθούν αυστηρά κριτήρια και έλεγχος των παρεχόμενων υπηρεσιών, με αύξηση του χρόνου διατήρησης της γραμμής.
* Μειωμένες τιμές από τις ναυτιλιακές εταιρείες για κατηγορίες επιβατών, όπου για τους ναυτικούς θα δημιουργηθεί ειδικό ταμείο που θα συνεισφέρουν οι εν ενεργεία ναυτικοί για τους συνταξιούχους. Αποζημίωση ναύλου ΑΜΕΑ και πολυτέκνων από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση μέσω πόρων από υπουργείο Πρόνοιας και σπουδαστών αποζημίωση γενικά από τη Νομαρχία.
* Μείωση του ΦΠΑ από 18% σε 13% για τις μεταφορές αγαθών.
* Κατάργηση όλων των φόρων υπέρ τρίτων, εκτός από Λιμενικά ταμεία και ασφαλιστικά ταμεία ναυτικών.
* Αναβάθμιση υποδομών σε λιμάνια και οδικό δίκτυο. Συγκεκριμένα βελτίωση υπάρχοντος λιμανιού Χίου, λιμανιού Μεστών, Ψαρών, ολοκλήρωση οδικού άγονα Χίου-Μεστών.
* Το 1% του εισιτηρίου να κρατείται κατά τις περιόδους αιχμής για να καλύπτονται οι έκτακτες ανάγκες του τελευταίου 12ώρου.