Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Καταγραφή προβλημάτων σχολικών κτηρίων

Καταγραφή προβλημάτων σχολικών κτηρίων

9


Στην καταγραφή των προβλημάτων στα σχολικά κτήρια προχωρούν από κοινού Νομαρχία και Δήμος Χίου. Συγκεκριμένα οι δύο νέοι στις θέσεις τους αντινομάρχης Νίκος Νύκτας και ο αντιδήμαρχος Χίου Πέτρος Ντομάτας προχωρούν τις τελευταίες μέρες σε επισκέψεις στα σχολεία καταρχήν της Πρωτοβάθμιας.
Χθες βρέθηκαν στα 3ο και 8ο δημοτικά σχολεία όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα προβλήματα. Στην ερώτησή μας προς τον κ. Νύκτα τι προσφέρουν οι επιτόπου επισκέψεις αφού τα προβλήματα έχουν καταγραφεί, μας τόνισε ότι καταρχήν είναι σημαντικό το να βλέπεις το πρόβλημα στη βάση του. Για παράδειγμα χθες εδόθη αμέσως εντολή και έγινε ο καθαρισμός του αύλειου χώρου.
Ο κ. Ντομάτας σημείωσε εξάλλου ειδικά για το συγκεκριμένο συγκρότημα ότι εντός του Φεβρουαρίου θα γίνει δυνατή η έναρξη των εργασιών ώστε την επόμενη σχολική περίοδο τα παιδιά να μπουν στο νέο κτήριο. Αύριο ο αντιδήμαρχος Χίου θα πάρει μέρος σε σύσκεψη στις 12.00 το μεσημέρι στον Οίκο Χίου Διδασκάλου με τους διευθυντές των δημοτικών και την Προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Όπως μας είπε εξετάζεται η αλλαγή του τρόπου διαχείρισης των χρημάτων για τα σχολεία αλλά και η ουσιαστική λειτουργία των σχολικών επιτροπών. Την επισήμανση ότι οι σχολικές επιτροπές πρέπει να λειτουργήσουν τόνισε και ο κ. Νύκτας που σημείωσε πως από τις αρχές Φεβρουάριου θα γίνουν ανάλογες επισκέψεις σε Γυμνάσια και λύκεια και μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί οι επισκέψεις.