Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Aκτοπλοϊα- ωράριο στην ατζέντα Τσουρή με ΕΚΧ

Aκτοπλοϊα- ωράριο στην ατζέντα Τσουρή με ΕΚΧ

6


Γύρω από τα επίκαιρα θέματα που αφορούν τα ζητήματα της ακτοπλοϊας, το θέμα της απελευθέρωσης του ωραρίου αλλά και σε πάγιες διεκδικήσεις των εργαζομένων της Χίου, κινήθηκε η συζήτηση μεταξύ της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ελπίδας Τσουρή και του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου.
Η συνάντηση το απόγευμα της Δευτέρας έγινε στο πλαίσιο των επαφών και διαλόγου της κας Τσουρή με τους παραγωγικούς φορείς του Νομού μας. Καθορίστηκε το πλαίσιο συνεργασίας, ενώ ιεραρχήθηκαν οι προτεραιότητες και συμφωνήθηκε συμπόρευση και συνεργασία στα σημεία που τέθηκαν.
Συγκεκριμένα, επί τάπητος τέθηκε η πρόσφατη επίσκεψη του γενικού γραμματέα του Υ.Ε.Ν. κ. Γιάννη Τζωάννου στη Χίο, ο οποίος, απλά, “κατέγραψε” για μια ακόμη φορά τα ήδη καταγεγραμμένα προβλήματα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού μας. “Σε μια συνάντηση που είχε ως μοναδικό στόχο να κερδίσει η σημερινή κυβέρνηση χρόνο, για ένα πρόβλημα που αδυνατεί, όχι μόνο να λύσει, αλλά και να κάνει επί της ουσίας προτάσεις”, όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά το δελτίο από το γραφείο τύπου της βουλευτή.
Η Ελπίδα Τσουρή ζήτησε να ενημερωθεί για τις θέσεις των εργαζομένων σχετικά με το θέμα επιβολής του νέου ωραρίου των καταστημάτων, ενώ συζητήθηκαν λεπτομερώς οι απόψεις τους για τις συνέπειες του στην τοπική κοινωνία.
Επιπλέον, η Διοίκηση του ΕΚΧ διατύπωσαν τις ανησυχίες τους για την τύχη των συμβασιούχων στο νομό, στο πλαίσιο του γενικότερου κλίματος εμπαιγμού τους από τη σημερινή κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι δεν είναι μικρός ο αριθμός των συμβασιούχων εκείνων που ενδέχεται να μείνουν ακόμη και χωρίς δουλειά, έπειτα από το “ξεφούσκωμα” των προεκλογικών υποσχέσεων για μονιμοποίησή τους από το σημερινό πρωθυπουργό.
Ένα ακόμη καυτό θέμα που απασχολεί τους εργαζόμενους είναι η μη πλήρωση των κενών θέσεων που προβλέπονται για το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας και η ανυπαρξία σχεδιασμού για την πλήρωσή τους. Ζήτημα που κρίθηκε για μια ακόμη φορά επιτακτική ανάγκη, έπειτα και από την πρόσφατη απειλή απολύσεων από ιδιωτική επιχείρηση σούπερ μάρκετ που απασχόλησε την τοπική κοινωνία τις τελευταίες μέρες.
Η Ελπίδα Τσουρή ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών στις Εργατικές Κατοικίες, το Μέγαρο του Ι.Κ.Α., την πορεία του αιτήματος των εργαζομένων προς τη Νομαρχία για την ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού, αλλά κυρίως, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ-ΤΕΑΜ Χίου, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Να θυμίσουμε τη δέσμευση από πλευράς του αρμοδίου Υπουργού σε αυτό το θέμα, σε απάντηση ερώτησης της βουλευτή, ο οποίος στις 13 Δεκεμβρίου 2004, ισχυριζόταν ότι εντός των ημερών θα δινόταν οριστική λύση στο θέμα των ελλείψεων.