Αρχική Νέα Τοπικά Διαμαρτυρία ΤΕΔΚ για τα λιμενικά ταμεία

Διαμαρτυρία ΤΕΔΚ για τα λιμενικά ταμεία

6


Η προσπάθεια να περάσουν οι αρμοδιότητες των Λιμενικών Ταμείων στους Δήμους είναι έντονη τα τελευταία χρόνια από πλευράς των Δήμων. Ειδικά το θέμα του Λιμενικού Ταμείου Χίου είχε φθάσει ένα βήμα πριν την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος και με προσωπικές παρεμβάσεις του Δημάρχου Χίου Μάρκου Μεννή.
Στη διαμαρτυρία της για δημοσιεύματα αθηναϊκής εφημερίδας (που παρουσίασε η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ) ότι σχεδιάζει να αφήσει τις αρμοδιότητες των λιμενικών Ταμείων στο ΥΕΝ η ΤΕΔΚ Χίου προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση που μεταξύ άλλων σημειώνεται:
“…Έρχεται η Ελληνική Κυβέρνηση, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εφημερίδας ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ να λειτουργήσει ενάντια στο πνεύμα των καιρών και να σχεδιάζει την αφαίρεση αρμοδιοτήτων και συγκεκριμένα των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, τα οποία μάλιστα έχουν κατοχυρωθεί και συνταγματικά και νομοθετικά.
“Η ΤΕΔΚ ν. Χίου δηλώνει την αντίθεσή της σε αυτούς τους σχεδιασμούς και την απόφασή της να αγωνιστεί μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Συνδέσμου Νησιωτικών Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΣΥΝΔΚΕ), για να αποτρέψει την υλοποίηση τέτοιων σχεδίων και να παραμείνουν τα Λιμενικά Ταμεία στους Δήμους”.