Αρχική Νέα Τοπικά “Ζεσταίνουν” μηχανές για κινητοποιήσεις και οι νησιώτες

“Ζεσταίνουν” μηχανές για κινητοποιήσεις και οι νησιώτες

12



Δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκειά τους από τα αποτελέσματα της σύσκεψης για τα προβλήματα της ακτοπλοΐας υπό το Γενικό Γραμματέα του ΥΕΝ, μέλη της Επιτροπής Αγώνα για την ακτοπλοΐα.
Απαντώντας σε ερώτησή μας ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Τάσος Κώσταλος επισήμανε ότι δεν συζητήθηκε το θέμα του μεταφορικού κόστους και των εκπτώσεων. Τόνισε δε ότι “όπως οι εκπτώσεις αποκτήθηκαν με αγώνες με τον ίδιο τρόπο θα διατηρηθούν”.
Σχολιάζοντας τις προτάσεις που κατέθεσε εγγράφως ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Πίττας και που κάνουν λόγο για συνεισφορά της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης αλλά και των εν ενεργεία ναυτικών στις εκπτώσεις είπε χαρακτηριστικά ότι “ο βουλευτής πετά αλλού το μπαλάκι, χωρίς να αναφέρει από ποια κονδύλια η ΝΑΧ θα αποζημιώσει τα ποσοστά των ναύλων. Αναφερόμενος στη δράση της Παναιγιακής επιτροπής είπε ότι θα στοχεύσει να συναντηθεί με τους ευρωβουλευτές και ότι πιθανά να αναθερμανθεί η πρόταση για κινητοποίηση μέσα στο Φεβρουάριο.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Παγχιακής Ένωσης Συνταξιούχων Ναυτικών Νίκος Γιόμελος εξέφρασε το φόβο του για τυχόν διάσπαση του μετώπου των νησιωτών μέσα από τις συσκέψεις του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.
“Η σύσκεψη έγινε για τη σύσκεψη” σημείωσε ο κ. Γιόμελος χαρακτηρίζοντας την κωλυσιεργία αφού δεν ακούστηκαν τα θέματα για το μεταφορικό κόστος και τις εκπτώσεις., “προβλήματα που οι αγώνες των ναυτικών ανέδειξαν σε όλο το Αιγαίο. Μονόδρομος πλέον είναι ο αγώνας για την διεκδίκηση καλύτερων υπηρεσιών και σύγχρονων ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών”, σημείωσε.

Διαφήμιση