Αρχική Πολιτισμός Μουσείο εκκλησιαστικών κειμηλίων στο Τάγμα Δεσπότη

Μουσείο εκκλησιαστικών κειμηλίων στο Τάγμα Δεσπότη

11


Χρόνο δημιουργικό χαρακτηρίζουν τα μέλη του Σωματείου που διατηρεί τη φροντίδα του Ιερού Τάγματος Αγίου Παντελεήμονος το 2004.
Στον απολογισμό τους, τον οποίο έδωσαν στη δημοσιότητα, υπόσχονται συνέχεια της προσπάθειας τους το νέο έτος και ευχαριστούν το Νομάρχη για τη στήριξη του. Χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Χρ. Φόρος:


“Το 2004 ήταν χρόνος δημιουργικός. Ήταν χρονιά προσωπικής εργασίας. Δεν αναφέρω πρόσωπα γιατί αυτή ήταν και είναι η αρχή μας.
Επισκευάσθηκε ο κεντρικός ναός του Αγίου Ιωάννου. Τελείωσε η κεντρική θέρμανση σε 4 χώρους. Ήταν ένα μεγάλο και σωστό έργο. Επισκευάσθηκε το διαμέρισμα, το οποίο τώρα κατοικείται.
Επίσης έγινε επισκευή στην αίθουσα των εκδηλώσεων μας. Επισκευάστηκε ο Πανάγιος Τάφος και πολλοί βοηθητικοί χώροι. Τελειώνει σε λίγο το Μουσείο εκκλησιαστικών κειμηλίων που θα είναι στολίδι για τη Χίο μας. Άρχισε η επισκευή του παλαιού Μουσείου που θα είναι -πρώτα ο Θεός- έτοιμο το Πάσχα.
Αυξήσαμε τα βοηθήματα σε Χιώτες φοιτητές και φοιτήτριες και είναι η πόρτα μας ανοιχτή για φιλανθρωπικό και εκκλησιαστικό έργο.
Για το 2005 έγινε η προμελέτη του Δ. οικοπέδου από την διακοσμήτρια Κλεοπάτρα Ματθαίου Αμπαζή, την οποία θερμά ευχαριστούμε.
Το έργο μεγάλο και το κόστος μεγαλύτερο.
Αυτό μας ώθησε να ζητήσουμε βοήθεια από γνωστά πρόσωπα. Επισκεφθήκαμε και το Νομάρχης μας κ. Πολύδωρο Λαμπρινούδη. Η συζήτησή μας δεν κράτησε πολύ. Μας είπε 3 λέξεις -Μπορώ να βοηθήσω- και το έκανε.
Σήμερα μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι με εντολή του Νομάρχη τελείωσε η μελέτη. Το έργο εγκρίθηκε από το Νομαρχιακό Συμβούλιο και σύντομα θα γίνει η αρχή του. Ευχαριστούμε το Νομάρχη μας και του ευχόμαστε Καλή και Δημιουργική Χρονιά για το καλό του Νομού μας”.

Χ. Η. Φόρος