Αρχική Νέα Τοπικά Κατάπλωρα- κατάπρυμα… με το βλέμμα στο ναυάγιο

Κατάπλωρα- κατάπρυμα… με το βλέμμα στο ναυάγιο

7


Κατάπλωρα – κατάπρυμα, με τον Κωνσταντίνο Δ. Γεόμελο

– Το τραγικό ναυάγιο, δεκατέσσερα μόλις μίλια, βόρεια των Ψαρών, μας θύμισε ότι θάλασσα και ναυτιλία, πέρα από εύρωστους οικονομικούς δείκτες, μεγάλα κέρδη και κατά συγκυρία, “παχιά” λόγια , κυρίως από τους πολιτικούς, για το “μέγα το της θάλασσας Κράτος” κ.α. σημαίνει επίσης, επικίνδυνη, ανθυγιεινή και επίπονη εργασία, που  ειδικά για την περίπτωση των εμπορικών πλοίων, δεν ισχύουν τα απαγορευτικά , όσα μποφώρια και αν έχουν. 
Η μανιασμένη θάλασσα των προηγούμενων ημερών, έγινε ο υγρός τάφος για τρεις ναυτικούς και ενδεχομένως και άλλων πέντε, μια και οι ελπίδες για ανεύρεση των αγνοουμένων, ολοένα και λιγοστεύουν. Η επαγρύπνηση και η άμεση κινητοποίηση  των ελληνικών αρχών, αποδείχτηκε σωτήρια για τρία μέλη του πληρώματος, του Λιβανέζικων συμφερόντων , με σημαία βόρειας Κορέας (!), 1653 κ.ο.χ. φορτηγού πλοίο, “LADY O”, που απέπλευσε από τη Χαλκίδα φορτωμένο μινεράλι, με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.  
Τα απαγορευτικά εκδίδονται και ισχύουν, για τα επιβατικά, ακόμη και για τα πολεμικά, που τις ημέρες της θαλασσοταραχής ήταν δεμένα στο λιμάνι της Χίου. Δεν ισχύουν όμως για τα εμπορικά, για τα φορτηγά και για τα δεξαμενόπλοια, λες και αυτά τα ταξιδεύουν υπεράνθρωποι και η φουρτουνιασμένη θάλασσα θα κάνει εξαίρεση. Δεν αρκεί το, “ο πλους να πραγματοποιηθεί κατά την κρίση του πλοιάρχου”, γιατί είναι υποκριτικό όταν από τους στεριανούς, το μπαλάκι κάνει γκέλ στα πόδια του πλοιάρχου, που “πιέζεται” από χίλιες μεριές για την πραγματοποίηση του πλού, εκ των υστέρων να ακούγονται…προφητείες. 
Επομένως, πρέπει να υπάρξει σαφές νομικό πλαίσιο, που να καθορίζει με ακρίβεια πότε, ένα καράβι θα λύνει κάβο από το λιμάνι, και πότε, όταν κινδυνεύει η ανθρώπινη ζωή, το θαλάσσιο περιβάλλον και μετά το ίδιο το σκάφος, να μένει δεμένο μέχρι να περάσει η κακοκαιρία, ή να αλλάζει ρότα αν ο άσχημος καιρός, το βρει στο δρόμο. Δεν θα πρέπει να αρκεί η υπογραφή του πλοιάρχου, για να φεύγει ένα πλοίο από το λιμάνι. Πάντως, ειδικά από τις σοβαρές ναυτιλιακές εταιρείες, λαμβάνεται πρόνοια, ώστε ο πλους που θα ακολουθηθεί, να διασφαλίζει πρώτα απ’ όλα την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής,  και μετά τα οικονομικά συμφέροντα.  
Η ειρωνεία στην τραγική ιστορία μας του ναυαγίου, είναι ότι ο καπετάνιος του ναυαγισμένου πλοίου, έφτασε μέχρι τα Τουρκικά παράλια, απέναντι από την Μυτιλήνη, όπου φουντάρισε για να προφυλαχτεί από τον καιρό. Η άγκυρα του όμως ξέσερνε συνέχεια, (που να σταθεί με τέτοιο καιρό), οπότε βιράρισε, και αντί να ζητήσει απάγκιο στους κόλπους της Μυτιλήνης, περιπλανήθηκε μέσα στο στενό Χίου – Μυτιλήνης. Που να αντέξει το 40ντάχρονο σκαρί τη λαίλαπα!
Η συνέχεια στην αλυσίδα των λαθών είναι αναμενόμενη. Το μινεράλι ( μικρά- μικρά μπαλάκια σιδήρου), μετακινήθηκε, το πλοίο πήρε μόνιμη κλίση, και το επόμενο δυνατό κύμα ήταν το μοιραίο χτύπημα, που βούλιαξε τελικά, το γέρικο σκαρί.
– “Ευτυχώς” που το φορτίο στο πλοίο ήταν μινεράλι, γιατί αν ήταν πετρέλαιο, μέρος της τραγωδίας θα ήταν και η μεγάλη οικολογική καταστροφή στα νησιά μας. Οικολογικές επιπτώσεις από το ναυάγιο δεν θα αποφύγουμε , δεδομένου ότι σε λίγες μέρες , θα αρχίσουν τα πετρέλαια που μετέφερε ως καύσιμα να κάνουν μπουρμπουλήθρες στον αφρό της θάλασσας. Επομένως από τις άμεσες ενέργειες του ΥΕΝ, είναι να βρεθεί το ναυάγιο και να γίνει η απάντλιση των καυσίμων του, ή σκάφος να βρίσκεται στην περιοχή του ναυαγίου σε επιφυλακή, ώστε μόλις τα πρώτα σημάδια ρύπανσης φανούν, αμέσως να αρχίσει το αντιρρυπαντικό έργο. 
Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε, και τη συμμετοχή των τουρκικών δυνάμεων έρευνας και διάσωσης στο ναυάγιο, που όμως δεν ήταν και η καλύτερη. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων, η τουρκική βοήθεια, έφτασε με το φώς της ημέρας, και στην προσπάθεια τους να σώσουν τον καπετάνιο από τη θάλασσα, τον …έπνιξαν. Αντί να κατεβάσουν άνθρωπο με το συρματόσκοινο και μαζί διασώστης και ναυαγός ένα σώμα να βιραριστούν από το ελικόπτερο προτίμησαν να ρίξουν εκ του ασφαλούς … “καλαθούνα”, από την οποία δυο φορές, έπεσε στη θάλασσα ο άτυχος καπετάνιος, μέχρι που εξέπνευσε από την ταλαιπωρία…


cgeomelos@hotmail.com