Αρχική Νέα Τοπικά Χωρίς πλοία τα επόμενα χρόνια αν… λένε οι ακτοπλόοι

Χωρίς πλοία τα επόμενα χρόνια αν… λένε οι ακτοπλόοι

9


ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ενδιαφέρον έχει το άρθρο της εφημερίδας ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ σχετικά με το μέλλον της ακτοπλοϊας και στην περίπτωση που δεν έχουμε άμεσα αλλαγή του θεσμικού πλαισίου.
Αναλυτικά το άρθρο έχει ως εξής:


ΧΩΡΙΣ πλοία θα μείνουν τα επόμενα χρόνια τα ελληνικά νησιά εάν δεν υπάρξει άμεσα αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της ακτοπλοΐας. Το μήνυμα αυτό αναμένεται να στείλουν για μία ακόμη φορά προς την κυβέρνηση αλλά και τον υπουργό Εμπορικής ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη οι Ελληνες ακτοπλόοι με την ευκαιρία της γενικής συνέλευσης της Ενωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας που πραγματοποιείται σήμερα στον Πειραιά.


Όπως επανειλημμένα έχουν τονίσει εκπρόσωποι της Ένωσης Ακτοπλόων το μέλλον της ελληνικής ακτοπλοΐας συνδέεται άμεσα με την καθιέρωση ενός σταθερού νομικού πλαισίου λειτουργίας στη βάση της απελευθερωμένης αγοράς, όπως αυτή καθορίζεται από τον κοινοτικό κανονισμό 3577/1992.


Σύμφωνα με παράγοντες της ακτοπλοΐας εάν δεν τροποποιηθεί το θεσμικό πλαίσιο δύσκολα θα υπάρξουν νέες επενδύσεις στην ακτοπλοΐα με αποτέλεσμα τα προβλήματα συγκοινωνίας με τα νησιά να ενταθούν. Όλες οι εκτιμήσεις και πληροφορίες για νέες επενδύσεις στην ακτοπλοΐα και ειδικότερα από εφοπλιστές της ποντοπόρου ναυτιλίας θα μείνουν στα χαρτιά εάν δεν τροποποιηθεί ο νόμος Παπουτσή έτσι ώστε να προσαρμοσθεί στο κοινοτικό κανονισμό, σχολίαζε προσφάτως παράγων της ακτοπλοΐας.


Ενδιαφέρον για επενδύσεις υπάρχει, σημείωνε άλλος σημαντικός παράγοντας της ακτοπλοΐας σχολιάζοντας την κίνηση εξαγοράς του 11,6% των μετοχών της hellas Fluing Dolphin από την Attica Group του κ. Περικλή Παναγόπουλου.


Η κυβέρνηση όμως θα πρέπει να καταλάβει, προσθέτε την ίδια στιγμή, ότι για να γίνουν σημαντικές επενδύσεις στο χώρο αυτό θα πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο.


Επισημαίνεται ότι πολλά από τα πλοία που σήμερα είναι δρομολογημένα στις γραμμές του Αιγαίου, σταδιακά θα αποσύρονται λόγω ορίου ηλικίας. Ηδη προβλέπεται ότι μέχρι το 2010 θα πρέπει, βάσει του νόμου 2932/2001, ο οποίος πρωτοτυπώντας, όπως τονίζουν ναυτιλιακοί παράγοντες, θέσπισε όριο ηλικίας 30 ετών, να αποσυρθεί το 40% των πλοίων της ακτοπλοΐας, ενώ στον ορίζοντα δεν φαίνονται τα πλοία που θα τα αντικαταστήσουν.


Επιπροσθέτως ή θέσπιση ηλικιακού κριτηρίου αυξάνει το κόστος εισιτηρίου λόγω της ανάγκης της αποσβέσεως του πλοίου σε μικρότερο χρονικό διάστημα.


Οι Ελληνες ακτοπλόοι θα ζητήσουν για μία ακόμη φορά να τροποποιηθεί ο νόμος Παπουτσή στα σημεία για τα οποία έχουν άλλωστε προσφύγει στο ΣτΕ και τα όποια είναι: το καθεστώς της δημόσιας υπηρεσίας, οι συνθέσεις πληρωμάτων, τα όρια ηλικίας των πλοίων η διάρκεια απασχόλησης του πλοίου και ο καθορισμός των ναύλων της τρίτης θέσης, αλλά και το θέμα των εκπτώσεων.


ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ – ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ