Αρχική Νέα Τοπικά Ικανοποίηση Γ. Τζωάννου για τις συσκέψεις στα νησιά

Ικανοποίηση Γ. Τζωάννου για τις συσκέψεις στα νησιά

7


Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ των κυρίων γραμμών προς τον Πειραιά, η σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη και η βελτίωση ακόμα περισσότερο της περιφερειακής συγκοινωνίας και των λιμενικών εγκαταστάσεων, ήταν τα κυριότερα θέματα που έθιξαν οι τοπικοί φορείς σε δύο συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο στη Σάμο και τη Χίο, με θέμα την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση των νομών Σάμου και Χίου, στο πλαίσιο της ομάδας εργασίας που είχε συσταθεί από τo Εθνικό Συμβούλιο Ναυτιλιακής Πολιτικής, αυτό σημειώνει σε άρθρο της η εφημερίδα ΝΑΥΕΜΠΟΡΙΚΗ ενώ όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΕΝ την ικανοποίησή του εξέφρασε ο ΓΓ του υπουργείου που πορήδρευε σε αυτές.


“Επισημαίνεται, συνεχίζεται στο δημοσίευμα, ότι οι ομάδες εργασίας συστάθηκαν με απόφαση του ΥΕΝ Μανώλη Κεφαλογιάννη, με στόχο το διάλογο για τα προβλήματα ακτοπλοΐας.


Στις συνεδριάσεις, προήδρευσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, καθηγητής κ. Τζωάννος Ιωάννης και πήραν μέρος ο γενικός γραμματέας υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ο γενικός γραμματέας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, οι νομάρχες, οι πρόεδροι των ΤΕΔΚ, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων, καθώς και εκπρόσωποι των Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ένωσης Εφοπλιστών και της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.


Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΕΝ κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων το κλίμα ήταν εποικοδομητικό και ο κ. Τζωάννος τόνισε ότι η νέα πολιτική ηγεσία του ΥΕΝ από τη στιγμή που ανέλαβε έχει ως σκοπό τη βελτίωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, διότι θεωρεί τη νησιωτική Ελλάδα ως το βασικό πνεύμονα της χώρας.


Επιπλέον, ο κ. Τζωάννος αναφέρθηκε στην έντονη δραστηριότητα που έχει αναπτύξει το Λιμενικό Σώμα για τη θωράκιση των θαλάσσιων συνόρων της χώρας καθώς και την έμφαση που δίνεται σε θέματα αποτροπής λαθρομεταναστών και κάθε άλλης μορφής οργανωμένου εγκλήματος που εκδηλώνεται στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο”.