Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Ψήφισμα Πανεπιστημίου Αιγαίου στη μνήμη Δ. Πετρόγγονα

Ψήφισμα Πανεπιστημίου Αιγαίου στη μνήμη Δ. Πετρόγγονα

19


Ο Δημήτρης Πετρόγγονας υπήρξε διδάσκων στο Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, απόφοιτος του ΜΙΤ, Ναυπηγός και εμπειρογνώμονας σε ναυτικά ατυχήματα και απόστρατος του Πολεμικού Ναυτικού.  Ήταν ωραίος χαρακτήρας. 
Δυστυχώς το Σάββατο 15 Ιανουαρίου χάθηκε από κοντά μας σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.


ΤΜΗΜΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
 
Χίος 17,  Ιανουαρίου 2005
 
ΨΗΦΙΣΜΑ
 
Σήμερα,  Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2005, μετά την αναγγελία  του  τραγικού αιφνίδιου θανάτου του αγαπητού φίλου, συνεργάτη, εμπειρογνώμονα, ερευνητή και διδάσκοντα του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΕΤΡΟΓΓΟΝΑ, συνήλθε εκτάκτως η Γενική Συνέλευση του Τμήματος, μετά από πρόσκληση  του Προέδρου του Καθηγητή κ. Ν. Λίτινα.
 
Ο Πρόεδρος, αφού ανακοίνωσε συγκλονισμένος στα μέλη της Γενικής Συνέλευσης την είδηση του θανάτου του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΕΤΡΟΓΓΟΝΑ αναφέρθηκε στο ήθος, τη δραστηριότητα, και τον ιδιαίτερα ζωντανό και προσηνή χαρακτήρα του μεταστάντος.


Τόνισε ιδιαίτερα τη συμβολή του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΕΤΡΟΓΓΟΝΑ στην ίδρυση του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών (ΤΝΕΥ), του Μεταπτυχιακού Προγράμματος “Ναυτιλία, Μεταφορές και Διεθνές Εμπόριο-ΝΑΜΕ.” και του Ινστιτούτου Συνεχιζόμενης Συμπληρωματικής Εκπαίδευσης, του οποίου υπήρξε πρωτεργάτης. Αναφέρθηκε με συγκίνηση στον ενθουσιασμό με τον οποίο ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΤΡΟΓΓΟΝΑΣ προσέφερε τις γνώσεις και την πείρα του, τόσο στους φοιτητές όσο και στους συναδέλφους και συνεργάτες του, συντελώντας στην εδραίωση και την ανάπτυξη του ΤΝΕΥ κατά τα πρώτα, δύσκολα, χρόνια της λειτουργίας του.


Η Γενική Συνέλευση του Τμήματος, με μεγάλη θλίψη για την απώλεια, ομόφωνα αποφάσισε τα ακόλουθα:


1. Να εκδοθεί το παρόν Ψήφισμα,
2. Αντιπροσωπεία του Τμήματος να παρακολουθήσει την εξόδιο ακολουθία,
3. Να οργανωθεί, εις μνήμην του, ημερίδα με θέμα “Ναυτιλιακή Τεχνολογία και Σύγχρονη Διοίκηση”,
4. Αντίγραφο του παρόντος ψηφίσματος να επιδοθεί στην οικογένεια του εκλιπόντος,   και
5. Να δημοσιευθεί στον ημερήσιο τύπο.Για τη  Γενική Συνέλευση του Τμήματος
Ο ΠρόεδροςΚαθηγητής Νίκος Λίτινας
Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Αιγαίου