Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Η Ελπίδα Τσουρή για Βοτανικό Κήπο

Η Ελπίδα Τσουρή για Βοτανικό Κήπο

8


Η ανακοίνωση ότι προχωρά ο Βοτανικός Κήπος του Δήμου Ιωνίας και το σχετικό δελτίο τύπου από πλευράς του βουλευτή της ΝΔ κ. Γιάννη Πίττα, προκάλεσε την αντεπίθεση από τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Ελπίδα Τσουρή που κάνει λόγο για πολιτικές ανακρίβειες.
Ανεξάρτητα πάντως από το ποιος θα πάρει τους περισσότερους πόντους από την κατασκευή του έργου, αυτό που επιθυμούμε όλοι να δούμε είναι η ολοκλήρωση και η χρήση του έργου γιατί κοντεύει να περάσει σε όλους μας ότι το Γ’ ΚΠΣ χρηματοδοτεί μόνο δρόμους…
Στην ανακοίνωσή της η κα Τσουρή αναφέρει:


“Αντιμέτωποι με μια ακόμη προκλητική ανακρίβεια βρέθηκαν οι πολίτες  της Χίου, σχετικά με το θέμα της υλοποίησης του Βοτανικού Κήπου στο Δήμο Ιωνίας.
Θυμίζουμε, για την ιστορία της υπόθεσης, σε εκείνους που από ότι φαίνεται “ξεχνούν” πολύ εύκολα, ότι το θέμα δημιουργίας του Βοτανικού Κήπου ξεκίνησε αρκετά χρόνια πριν και ενώ εγκρίθηκε η οριστική μελέτη του έργου και τα τεύχη δημοπράτησης,  η πρώτη προσπάθεια για ένταξη του έργου στο Γ’ ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου ήταν άκαρπη.
Χρειάστηκε περισσότερο από ένας χρόνος σκληρής δουλειάς και συνεχών, έντονων διεκδικήσεων και από την πλευρά της βουλευτή Χίου και τότε Υφυπουργού Υγείας Ελπίδας Τσουρή, σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή της Ιωνίας, για την επιτυχή και οριστική ένταξη του έργου στο Γ’ ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου, με επίσημη ημερομηνία ένταξης την 27η.01.2004, με προϋπολογισμό δημοπράτησης τα 1.424.417,00 ευρώ. Παράλληλα, ξεκίνησε και μια τυπική μελέτη επικαιροποίησης της μελέτης του έργου, κάτι που επιβάλλεται σε όλα τα μεγάλα δημόσια έργα που διαθέτουν παλαιότερες μελέτες.
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι πρόκειται για ένα έργο, ήδη ενταγμένο και από άποψη σχεδιασμού και μελέτης καθ’ όλα ολοκληρωμένου και πάνω από όλα, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, το οποίο πανηγυρικά οικειοποιείται η σημερινή κυβέρνηση, με δήθεν χειρισμούς, που όμως δεν κατονομάζονται.
Εκτός και εάν λόγος για τους πανηγυρισμούς θεωρείται η μη ματαίωση του έργου, όπως συμβαίνει με αρκετά άλλα τοπικά έργα.”