Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Μια μονάδα στην κυβερνητική πολιτική

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Μια μονάδα στην κυβερνητική πολιτική

7Επεισοδιακή ήταν η έναρξη του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία, καθώς πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με μεγάλη συμμετοχή καθηγητών, φοιτητών, σπουδαστών και μαθητών Λυκείου και Γυμνασίου.
Στη Χίο η συμμετοχή των φοιτητών και λόγω της βροχής ήταν μικρή. Ετσι προτίμησαν να μοιράσουν το κάλεσμα του Πανελλαδικού Συντονιστικού των ΑΕΙ στην Απλωταριά για καλύτερη ενημέρωση του κόσμου.
Να σημειώσουμε ότι φοιτητές, μαθητές και καθηγητές επιμένουν ότι η σοβαρότητα της κατάστασης της παιδείας σήμερα είναι μεγάλη και γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρξει ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων με την παιδεία, ακόμη και των ίδιων των γονέων με στόχο να βγει το πρόβλημα απο τον στενό κύκλο των σχολείων και των πανεπιστημίων και να αναληφθούν πρωτοβουλίες των πολιτών και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.


ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΑΕΙ
Συνάδελφοι,
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 21 του ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! Η μόνη απάντηση στην κυβέρνηση και στους υπηρέτες της πολιτικής της Μπολόνια. Η μόνη απάντηση στην κοροϊδία τους, στους στημένους μονολόγους τους!
Έχουν προαποφασίσει όλα για τα οποία δήθεν θα συζητήσουν. Καταθέτουν προς ψήφιση τα νομοσχέδια για την ισοτίμηση και τα ΙΔΒΕ. Στέλνουν έκθεση στην Ε.Ε. που λέει ότι τα έχουν ήδη περάσει. Γιατί μας καλούν σε “Διάλογο”;
ΘΕΛΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΜΑΣ! ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΜΑΣ!
Μας θέλουν φτηνούς εργαζόμενους, με πτυχία-διαβατήρια ανεργίας
Να κυνηγάμε πιστοποιητικά δεξιοτήτων. Θέλουν να καταργήσουν τα δωρεάν συγγράμματα. Στο πανεπιστήμιο των ταξικών φραγμών και της υποχρηματοδότησης μας λένε ότι πρέπει να τελειώνουμε στα έξι χρόνια, αλλιώς θα μας διώχνουν!


ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ,
ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΜΗΜΑ!
ΚΑΘΕ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ, ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΤΗ ΖΩΗ
ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΕΙ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ, ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ!
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ! ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ-ΜΑΘΗΤΕΣ!
ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ!
ΣΤΙΣ 21 ΓΕΝΑΡΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΜΗΜΑ! ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ!
ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΡΑ,
Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΟΝΑΔΑ(1) ΚΑΙ ΚΟΒΕΤΑΙ!