Αρχική Νέα Τοπικά Βάζει καράβι για Τσεσμέ και ο Κολοκυθιάς

Βάζει καράβι για Τσεσμέ και ο Κολοκυθιάς

10

Όσο οι εμπορικές σχέσεις των αντικριστών ακτών του Αιγαίου βελτιώνονται, και οι διαχωριστικές γραμμές των γειτονικών κρατών ξεθωριάζουν, το δαιμόνιο της συνεργασίας τρέχει με γοργούς ρυθμούς.
Μετά την πρώτη συνεργασία στην ακτοπλοϊκή γραμμή Χίου – Τσεσμέ, μεταξύ του Erturk και του Kanaris Tours, μια δεύτερη έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα στη γραμμή και να δημιουργήσει συνθήκες ανταγωνισμού, που μόνο ωφέλιμες για το μέλλον θα αποδειχτούν.

Το δρόμο ανοίγουν τα ταξιδιωτικά πρακτορεία και σειρά παίρνει το «Chios Tours» των Μιχάλη και Πέτρου Κολοκυθιά. Σε συνεργασία με την τούρκικη εταιρεία «Βassaran», φέρνει στη γραμμή το νεότευκτο πλοίο «asim», κατασκευής Ιουνίου 2004. Πλοίο «του κουτιού» δηλαδή, κτισμένο στα ιδιόκτητα ναυπηγεία της προαναφερόμενης εταιρείας στην Τραπεζούντα. Η χωρητικότητα του είναι των 250 ατόμων και των 7 ΙΧ αυτοκινήτων.

Οι δύο μηχανές μάρκας Daewoo εγγυώνται ταξίδι 25-30 λεπτών με σύγχρονες συνθήκες και πλήρης προδιαγραφές διεθνούς ασφάλειας. Το πλοίο έχει δύο σαλόνια, ένα ξεχωριστό VIP και ένα δεύτερο με μπαρ που θα προσφέρουν δωρεάν καφέ και τσάι.

Η αρχή γίνεται από την 1η Μάρτη με την έναρξη των δρομολογίων Χίου-Τσεσμέ με δύο δρομολόγια καθημερινά. Από Χίο προς Τσεσμέ οι αναχωρήσεις έχουν οριστεί καθημερινά για τις 07:30πμ και 11:00πμ αντίστοιχα μετά τα πρωινά αεροπορικά δρομολόγια. Τελική επιστροφή από Τσεσμέ στις 18:30.

Τα προαναφερόμενα είναι μόνο η αρχή. Στα σκαριά για τον τουριστικό πράκτορα βρίσκεται όμως και μια παραγγελία έκπληξη. Η Ναυτιλιακή εταιρεία «Chiomar Shipping», ιδιοκτησίας του, βρίσκεται στην τελική φάση ναυπήγησης του πρώτου σκάφους της, μήκους 70μ, χωρητικότητας 500 επιβατών, 5 μεγάλων φορτηγών, 25 ΙΧ και ταχύτητας 20 κόμβων. 
Το πλοίο θα παραληφθεί σε 15 με 18 μήνες και σκοπός του είναι να καλύψει την ενδοπεριφερειακή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία.

«Προσδοκώ να καλύψω τις γραμμές Ψαρών –Σάμου- Μυτιλήνης και Τουρκίας» δηλώνει με αισιοδοξία ο κ. Κολοκυθιάς. 
« Θα του δώσω Χιώτικο όνομα, είναι δικής μου ιδιοκτησίας, θα φέρει ελληνική σημαία, θα γραφεί στα νηολόγια Χίου και θα απασχολεί Χιώτικα πληρώματα», τονίζει κλείνοντας.

Πως Διαμορφώνεται η εικόνα για το επόμενο καλοκαίρι.

Αν και αυτό το διάστημα δεν έχουν πλοίο για Τσεσμέ οι Miniotis Lines, είναι πιθανόν να ξαναρχίσουν δρομολόγια από την άνοιξη, καθώς η εταιρεία παραδοσιακά δραστηριοποιήται στη γραμμή.


Επίσης θα συνεχίσει τα δρομολόγια του το “Σαν Νίκολας” του Τουριστικού Γραφείου Sunrise.

To Erturk ενώ τα δρομολόγια του είναι προσαρμοσμένα να εξυπηρετούν τους Τούρκους ταξιδιώτες (φεύγει πρωί από Τσεσμέ και γυρίζει βράδι, δηλαδή το ανάποδο από ότι έκαναν οι Μινιώτης και Sunrise) τώρα μετά τη συνεργασία του με το Kanaris Tours, θα κάνει και εκείνο, δρομολόγιο πρωϊνό από Χίο προς Τσεσμέ και απογευματινό από Τσεσμέ προς Χίο ώστε να εξυπηρετούνται και οι ταξιδιώτες από Χίο.

Τέλος όπως αναφέραμε και παραπάνω θα δρομολογηθεί και το “Asim” συμφερόντων Κολοκυθιά.

Πηγή: Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ