Αρχική Νέα Τοπικά Έλεγχος για ψωμί εν μέσω αρτοκατασκευασμάτων

Έλεγχος για ψωμί εν μέσω αρτοκατασκευασμάτων

32Έλεγχοι σε 7 πρατήρια άρτου και 2 σούπερ- μάρκετ έγιναν το πρωί της Παρασκευής από μικτά συνεργεία του Τμήματος Εμπορίου της Ν.Α. και του Τμήματος Τάξης της Αστυνομικής Διεύθυνσης.
Στους ελέγχους αυτούς βεβαιώθηκαν 7 παραβάσεις για ελλιποβαρή ψωμιά. Το καθεστώς στο ψωμί έχει αλλάξει από το 1992 και στο όνομα του χαρακτηρισμού ως αρτοσκεύασμα η φρατζόλα των 300 γραμμαρίων, την έχουμε “βαφτίσει” ως μισόκιλο.
Ο Πρόεδρος του συλλόγου αρτοποιών κ. Γιάννης Αργυράκης επέμεινε με δηλώσεις του και στον τηλεοπτικό σταθμό ΠΑΤΡΙΔΑ πως οι έλεγχοι αποσκοπούν στην ταλαιπωρία των αρτοποιών…
Επικαλέστηκε το νόμο του 1992 όπου καταργήθηκε η διατίμηση του ψωμιού και σημείωσε πως η Ομοσπονδία τους κατάφερε να βγαίνει ψωμί εκτός των 500 και 1000 γραμμαρίων.
Οι έλεγχοι είναι καλό να γίνονται σημείωσε ο κ. Αργυράκης, ώστε να γίνεται εξακρίβωση αν το βάρος του ψωμιού που αναγράφεται ταυτίζεται με όσο πραγματικά ζυγίζει, ενώ κάλεσε το μικτό υπηρεσιακό συνεργείο να ελέγξει και τους πλανόδιους που γυρίζουν σε γειτονιές και χωριά και πουλάνε ψωμί.
Πάντως εμείς θα επιμείνουμε στο απλό ερώτημα. Με το νόμο του 1992 καταργήθηκε η υποχρέωση των αρτοποιών να βγάζουν ψωμί και κατασκευάζουν μόνο αρτοκατασκευάσματα;
Γιατί τότε φαίνεται πως δικαιώθηκε η… Αντουανέτα που συνιστούσε τους εξεγερμένους της γαλλικής επανάστασης αφού δεν έχουν ψωμί να φάνε… παντεσπάνι!