Αρχική Νέα Τοπικά Γιάννης Κοσμίδης: Εποχή “Μαυρογιαλούρου” θυμίζουν τα σχόλια για Βοτανικό Κήπο

Γιάννης Κοσμίδης: Εποχή “Μαυρογιαλούρου” θυμίζουν τα σχόλια για Βοτανικό Κήπο

8


“Τα του Καίσαρος Καίσαρι”, προσπαθεί να αποδώσει ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Γιάννης Κοσμίδης σχετικά με το πόλεμο ανακοινώσεων που ξέσπασε μετά την προέγκριση δημοπράτησης του Βοτανικού Κήπου Δ. Ιωνίας.
Στο σχόλιο αναφέρονται τα εξής:
“Η εποχή που την πολιτική μας ζωή την χαρακτήριζε η έκφραση “κατόπιν ενεργειών μου” επανήλθε. Η πολιτική ζωή το τόπου μας οπισθόχώρησε στις εποχές του “Μαυρογιαλούρου”.
Οι βασικοί πρωταγωνιστές της πολιτικής μας ζωής ανταγωνίζονται αλλήλους και επιχειρούν καπηλεία, για ένα έργο με  το οποίο ουδεμία σχέση έχουν. Για ένα έργο που ούτε στη σκέψη τους ούτε στην καρδιά τους υπήρξε ποτέ. Απλώς μπορεί να το διάβασαν, όπως και τόσα άλλα, στους τίτλους κάποιου Νομαρχιακού Προγράμματος.
Το έργο “Δημιουργία Βοτανικού Κήπου του Αιγαίου στο Δ. Ιωνίας“, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Σ. Τσίφτη, έλαβε προέγκριση δημοπράτησης. Είναι η θετική κατάληξη του αγώνα που ξεκίνησε ο οραματιστής Νομάρχης Γιώργος Καλουτάς που δεσμεύτηκε να υλοποιήσει την ιδέα του τότε Δημάρχου Ιωνίας κ. Ιωάννη Κοκκώδη.
Με περιορισμένους τους διαθέσιμους πόρους ξεκίνησε τη μελέτη του έργου και τη Μαραθώνιο διαδικασία εξασφάλισης των απαραίτητων αδειών και εγκρίσεων, ώστε σήμερα διάφοροι σπεύδουν να πανηγυρίσουν την έγκριση δημοπράτησής του. άνθρωποι. Απλοί θεατές των γεγονότων που στα κείμενά τους, πέραν των ανούσιων ισχυρισμών αυτοπροβολής, ξεχνούν ν’ αναφέρουν έστω και μία λέξη για τον άνθρωπο, που εξ’ αιτίας των προσπαθειών του επαίρονται και κομπάζουν.
Με την απόφαση του Γ.Γ. της περιφέρειας το έργο “Δημιουργία Βοτανικού Κήπου του Αιγαίου στο Δ. Ιωνίας” εισέρχεται στο κρίσιμο στάδιο της υλοποίησής του. ελπίζουμε ο φορέας υλοποίησης του έργου, δηλ. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου, να αρχίσει από τώρα την κατάρτιση του απαραίτητου επιχειρησιακού σχεδίου για τη διαχείρισή του.
Διότι με δεδομένα τα δείγματα που έχουν δώσει μέχρι σήμερα στον τρόπο που διαχειρίζονται τα μεγάλα έργα του νομού μας, όπως το “Εκθεσιακό- Συνεδριακό Κέντρο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΟΥΤΑΣ”, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να οδηγήσουν και αυτό το έργο στην αχρηστία και την κατασπατάληση πόρων χωρίς αποτέλεσμα”, καταλήγει το σχόλιο του κ. Κοσμίδη.