Αρχική Νέα Τοπικά Η εικόνα του Κάστρου με θαλασσοταραχή

Η εικόνα του Κάστρου με θαλασσοταραχή

8


Η φωτογραφία των κυμάτων έξω ακριβώς από το τείχος του Κάστρου την Κυριακή 16-1-2005 αξίζει όσο χίλιες λέξεις λένε οι κινέζοι  και δίνει μία ιδέα του τι θα συμβεί στον αυθαίρετο χωματόδρομο που σκοπεύει να κατασκευάσει η δημοτική Αρχή Χίου.
Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής Φορέων για τη διατήρηση του ενάλιου χαρακτήρα του Κάστρου που δόθηκε στη δημοσιότητα συνοδεία και των σχετικών φωτογραφιών.
Η Επιτροπή συνεχίζοντας τονίζει:
Δεν χρειάζεται να έχεις γνώσεις λιμενολόγου για να καταλάβεις ότι για να αντέξει το έργο που είχε επιχειρηθεί να κατασκευασθεί κατά τον περασμένο Μάϊο χρειάζονται λιμενικά έργα με σοβαρή μελέτη και πάντως σε τέτοιο ύψος από τη θάλασσα που θα καλύψουν μεγάλο μέρος του τείχους.
Ο χωματόδρομος με τα μπαζώματα και το αμμοχάλικο που διατείνεται ότι θέλει να κατασκευάσει ο κ. Δήμαρχος θα είχε σκορπιστεί μαζί με το υψηλό κόστος του άχρηστου έργου.
Αυτός και μόνο αυτός είναι ο λόγος που δεν μπόρεσε μέχρι σήμερα να πάρει τις απαιτούμενες άδειες και φυσικά, δεν πρόκειται να τις πάρει ούτε στο μέλλον για παρόμοιο έργο. 
Άλλωστε γι αυτό υπάρχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες  κι όχι για την εξυπηρέτηση κομματικών ή άλλων προσωπικού χαρακτήρα στόχων.
Είναι κρίμα να  χάνεται πολύτιμος χρόνος με πεισματική εμμονή στην  κατασκευή αυθαίρετου έργου ενώ  εγκαταλείπεται η επίλυση των μυριάδων προβλημάτων του οικισμού του Κάστρου που αποτελεί μοναδικό στοιχείο προβολής της πόλης και του νησιού μας”, καταλήγει η ανακοίνωση.