Αρχική Νέα Τοπικά Σωλήνες… προφύλαξης το δίκτυο Ναγού

Σωλήνες… προφύλαξης το δίκτυο Ναγού

8Ρόλο προστατευτικό μπορούν να παίξουν οι σωλήνες του Ναγού τόνισε ο Δήμαρχος Χίου Μάρκος Μεννής που δίνοντας εξηγήσεις στο δ,.σ. Ομηρούπολης για το πρόγραμμα αφαλάτωσης, ανέλυσε γερμανική τεχνική όπου μέσα από δίκτυο μεγαλύτερης διατομής που έχει αχρηστευτεί λόγω του υλικού του μπορεί να περαστεί άλλο.
Το θέμα της επαναφοράς του δικτύου Ναγού δεν είδαν με καλό μάτι οι δ.σ. Δ. Αθανασόπουλος, και Γ. Παντελίδης που μάλιστα σχολίασε ότι δεν κατανοεί αυτό το “συνεχή έρωτα με το δίκτυο Ναγού”..
Η επερώτηση Αθανασόπουλου για το ζήτημα του διαγωνισμού των μονάδων αφαλάτωσης και τη νέα προσφυγή στο ΣτΕ, χαρακτηρίστηκε ως θετικό δείγμα για το πως μπορεί ένας σύμβουλος να προσφέρει ουσιαστικά στο σώμα, ενώ δεν υπήρχαν αντιπολιτευτικοί τόνοι.
Ο κ. Μεννής, μαζί με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ Μιχάλη Φυτούση, ανέλυσαν το σχεδιασμό. Σημείωσαν ότι οι νέες μονάδες αφαλάτωσης προγραμματίζονται για το Δελφίνι λέγοντας ότι τα στοιχεία της ΔΕΥΑΧ τους δίνουν νερό καλύτερης ποιότητας από το Θόλος.
Φαίνεται πάντως ότι θα έχουμε πολύ διάστημα μπροστά μας μέχρι να δούμε το νερό να έρχεται από το Δελφίνι, ειδικά αν στα τέλη Φεβρουαρίου -που πιστεύεται ότι το ΣΤΕ θα πάρει απόφαση για τη νέα προσφυγή της εταιρείας ΤΕΜΑΚ- ακυρωθεί ο διαγωνισμός.
Έτσι γεννάται το ερώτημα, ποιος ο λόγος να υπάρξει τέτοια βιασύνη ώστε να γίνει το δίκτυο νερού από Δασκαλόπετρα σε Αρμένη, από την ώρα που απουσιάζουν οι μονάδες αφαλάτωσης, το δίκτυο Σαραπιό- Δελφίνι- Θόλος και Θόλος- Δασκαλόπετρα;