Αρχική Νέα Τοπικά Σωλήνας Ναγού: σαν προστατευτικό μέσο … εγκρίνεται

Σωλήνας Ναγού: σαν προστατευτικό μέσο … εγκρίνεται

8


Αποδεκτή φαίνεται να γίνεται η πρόταση του Δήμου Χίου να χρησιμοποιηθεί το υπόγειο δίκτυο των σωλήνων του Ναγού (από το Μερσινίδι ως τη Δασκαλόπετρα) ως προστατευτικό μέσο μιας νέας ειδικής σωλήνας που θα περάσει εσωτερικά.
Δίνοντας έμφαση στο θέμα της καταλληλότητας του υλικού που θα έχει κατασκευαστεί ο νέος σωλήνας, ο Νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης δήλωσε κατηγορηματικά ότι αυτό μπορεί να γίνει για το υπόγειο τμήμα μετά το Μερσινίδι και αφού τόνισε ότι από το Σαραπιό μέχρι το Θόλος θα τοποθετηθεί νέο. Το υπέργειο δίκτυο σημείωσε ότι θα απομακρυνθεί και μπορεί να παραδοθεί σε όποιον δημόσιο φορέα ενδιαφέρεται αφού πρώτα βέβαια διευκρινιστεί ότι δεν θα είναι για μεταφορά νερού ύδρευσης ή άρδευσης.
“Φτάνει να έχει τις προδιαγραφές για πόσιμο νερό” ήταν το σχόλιο του Αντώνη Τσατσαρώνη από το Σύλλογο Οικολογίας. Χωρίς να έχει εξετάσει το θέμα τόνισε ότι η εταιρεία που τυχόν θα αναλάβει το έργο θα πρέπει να βεβαιώσει πρώτα ότι η εσωτερική κατάσταση των σωλήνων του Ναγού δεν δημιουργεί πρόβλημα.
Αιφνιδιασμένος φάνηκε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Πίττας που σημείωσε ότι το ταχύτερο δυνατόν πρέπει να φύγουν οι σωλήνες. “Αυτό που διάβασα, αν και δεν είμαι αρμόδιος, επιτρέψτε μου να μην τα θεωρώ σοβαρά”, μας δήλωσε.
Ο Δήμαρχος Μάρκος Μεννής μας τόνισε ότι όλη η πρόταση μπορεί να προχωρήσει άμεσα, αφού όμως πρώτα εγκριθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του φράγματος Σαραπιού. Τότε και με βάση την υδραυλική μελέτη μπορεί να ζητηθεί από τον Περιφερειάρχη η έγκριση και το έργο να προχωρήσει άμεσα τους επόμενους μήνες.