Αρχική Νέα Τοπικά Ανοίγει πανιά ο Ελληνικός Νηογνώμονας

Ανοίγει πανιά ο Ελληνικός Νηογνώμονας

56

ΣΥΝΕΧΕΙΣ επαφές με Eλληνες εφοπλιστές και φορείς εγχώριους και διεθνείς του ναυτιλιακού κλάδου έχει το τελευταίο διάστημα η διοίκηση του Ελληνικού Νηογνώμονα, με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση της θέσης του στη ναυτιλία και την προσέλκυση περισσότερων πλοίων στην κλάση του.
Στόχος μας είναι η αναβάθμιση της παρουσίας του Ελληνικού Νηογνώμονα, καθώς πρέπει να πάρει τη θέση που του αρμόζει με βάση και τη δύναμη της ελληνικής ναυτιλίας, η οποία, όπως είναι γνωστό, αντιπροσωπεύει το 19,5% της παγκόσμιας χωρητικότητας, τονίζει ο πρόεδρος του κ. Κωνσταντίνος Χίου. Τι σημαίνει περαιτέρω ανάπτυξη του Ελληνικού Νηογνώμονα;


Τα στοιχεία που αφορούν ένα άλλο Νηογνώμονα το νορβηγικό είναι ικανά για να πείσουν γιατί πρέπει η ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αλλά και ο ελληνικός εφοπλισμός να ρίξουν το βάρος τους σε αυτή την κατεύθυνση.


Tα στοιχεία που παρέθεσε ο πρόεδρος του ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γιώργος Α.Γράτσος σε πρόσφατη ομιλία του στο ΝΕΕ είναι χαρακτηριστικά:


Ο Νορβηγικός Νηογνώμονας, Det Norske Veritas, έχει έσοδα περί τα 700 εκατομμύρια ευρώ και περίπου 5.700 υπαλλήλους ανά τον κόσμο εκ των οποίων περίπου οι 2.000 εργάζονται στη Νορβηγία. Ας σημειωθεί ότι ο Νορβηγικός νηογνώμονας έχει εγγεγραμμένα πλοία 100 εκατομμυρίων GT εκ των όποίων μεγάλο μέρος είναι νορβηγικής πλοιοκτησίας.


Η Ελληνόκτητη ναυτιλία όμως μόνη της έχει πλοία 110 εκατομμυρίων GT, το 19.5% της παγκόσμιας χωρητικότητας ενώ ή αντίστοιχη Νορβηγική αντιπροσωπεύει μόλις το 7.6%. Ως εκ τούτου ή Ελλάδα μόνη θα μπορούσε να στηρίζει αντιστοίχου κύρους νηογνώμονα.


Οι νηογνώμονες εξήγησε ο κ. Γράτσος, δίνουν δουλειά σε ναυπηγούς, μηχανολόγους και άλλους απόφοιτους ανωτάτων σχολών. Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έχει από τα μεγαλύτερα Ευρωπαϊκά τμήματα ναυπηγών και αποφοιτούν εξαίρετοι επιστήμονες. Με άλλα λόγια ή αντίστοιχη τεχνογνωσία υπάρχει από χρόνια στην Ελλάδα αλλά παρά ταύτα δεν στηρίχθηκε ο Ελληνικός Νηογνώμονας για να μπορέσει να προσφέρει τις αντίστοιχες ύπηρεσίες.


Από τους ανωτέρω παρατιθέμενους αριθμούς είναι φανερό ότι η ελληνική οικονομία θα μπορούσε να έχει εισροές πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από τον τομέα αυτό και μόνο, σημαντικό μέγεθος πού αντιπροσωπεύει περίπου το 0,2% του Α.Ε.Π., χωρίς να εκτιμηθούν τα πολλαπλασιαστικά οφέλη. Θα δημιουργούσε δε και πολλές καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας.


Αύτή είναι άλλη μία χαμένη ευκαιρία πού δεν διακρίναμε. Βάσει των στόχων που έθεσε ο κ. Πρωθυπουργός σε πρόσφατη συνέντευξή του, πρέπει να εξετασθεί ή αναβάθμιση του δικού μας νηογνώμονα, τόνισε ο κ. Γράτσος.


Συμπληρώνοντας τα παραπάνω ο πρόεδρος του Ελληνικού Νηογνώμονα κ. Χίου τονίζει ότι οι Ελληνες εφοπλιστές καταβάλλουν κάθε χρόνο περί τα 700 εκατ. δολ. στους διεθνείς νηογνώμονες για τις επιθεωρήσεις. Μόνο το 5% του ποσού αυτού να στραφεί στο ελληνικό Νηογνώμονα η δύναμή του θα αυξηθεί κατά 10 φορές τονίζει.


Ωστόσο για να αναπτυχθεί περαιτέρω ο ελληνικός νηογνώμονας πρέπει να «σπάσει» ένα «φαύλο κύκλο» που του έχει επιβάλει η δράση των ανταγωνιστών του. Ο Ελληνικός Νηογνώμονας, όπως και κάθε άλλος Νηογνώμονας προκειμένου να αποκτήσει αξιοπιστία στους διεθνείς ασφαλιστικούς και τραπεζικούς κύκλους έτσι ώστε να τον προτιμούν με τη σειρά τους οι εφοπλιστές θα πρέπει να συγκεντρώνει ορισμένα ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια, για να ενταχθεί στο «κλειστό club» της Διεθνούς Ενωσης Νηογνωμόνων-IACS. Τα ποιοτικά κριτήρια σύμφωνα με τον κ. Χίου τα έχει καλύψει, καθώς άλλωστε είναι ο μόνος μη μέλος του IACS, νηογνώμονας που έχει αναγνωρισθεί και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Μάλιστα τις επόμενες ημέρες αναμένονται από την Ε.Ε., τα αποτελέσματα της τελευταίας αξιολόγησης των επιθεωρητών της Ε.Ε. που όλα δείχνουν ότι θα είναι και πάλι θετικά.


Ομως σε ό,τι αφορά τα ποσοτικά χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει συμβάσεις με 1.500 πλοία συνολικού tonage περί τα 8 εκατ. gross ton., και να απασχολεί πάνω από 250 επιθεωρητές αποκλειστικής απασχόλησης.


Αυτή τη στιγμή ο Ελληνικός Νηογνώμονας πόρρω απέχει από τα μεγέθη αυτά, καθώς έχει 300 πλοία συνολικού tonage 1.500 gross ton. και απασχολεί περίπου 80 επιθεωρητές.


Ενθαρρυντικό είναι πάντως το γεγονός ότι μεταξύ της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας το κλίμα για τον ελληνικό νηογνώμονα αλλάζει, όπως προκύπτει και από τις τελευταίες επαφές του κ. Χίου με Ελληνες εφοπλιστές, οι οποίοι δηλώνουν ότι είναι διατεθειμένοι να τον στηρίξουν.


Σε αυτό συμβάλλει και η ανοδική πορεία που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια. Ετσι αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν της αναγνώρισης από την Ε.Ε., σε εφαρμογή προσφάτου νόμου της US Coast Guard, που καθορίζει τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι νηογνώμονες που ασκούν δραστηριότητες στο έδαφος των ΗΠΑ από 1/1/2005 αναγνωρίσθηκε από την US Coast Guard και ο Ε.Ν. ισότιμα με τα μέλη της IACS.


Επίσης αναγνωρίστηκε από τρία ακόμη ναυτιλιακά κράτη και έτσι ο αριθμός των κρατών που τον έχουν εξουσιοδοτήσει για να επιθεωρεί πλοία που φέρουν τη σημαία τους και να εκδίδει τα σχετικά κυβερνητικά πιστοποιητικά ανέρχεται σε 28.


Επίσης έχει διευρύνει τη συνεργασία του με ξένους νηογνώμονες και πρόσφατα υπέγραψε σχετικές συμφωνίες με τον Πολωνικό, τον Τουρκικό, τον Ουκρανικό και το Ρωσικό Νηογνώμονα.


Ακόμη αυξάνει τις δραστηριότητές του στη στεριά διευρύνοντας τις διαπιστεύσεις του από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) για να πιστοποιεί ανελκυστήρες και μέσα μεταφοράς επικίνδυνων φορτίων (ADR).


Σε ό,τι αφορά την επικοινωνιακή του στρατηγική και την ενημέρωση της ευρύτερης ναυτιλιακής κοινότητας για την κατάστασή του και τις προοπτικές του όσο και της συνδρομής του στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και της προστασίας του περιβάλλοντος τους προσεχείς δύο μήνες έχει προγραμματίσει τις εξής δραστηριότητες:


– θα συμμετάσχει στην ημερίδα της Επιτροπής Μεταφορών και Σκαφών της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος όπου θα παρουσιάσει το θέμα της προόδου στην εκτίμηση της επικινδυνότητας των πλοίων (Risk Assessment), η οποία θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου.


-Στις 24/2/2005 συγκαλεί τη συνέλευση της Κεντρικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του (HRS Committee) στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά, ενώ στις 10/3/2005 θα κάνει παρουσίαση στην έδρα της Διεθνούς Ένωσης των P&I Clubs στο Λονδίνο.


Τέλος συνδράμει, όπως τονίζει ο κ. Χίου, με τις δυνατότητές του στη γενικότερη προσπάθεια που έχει αναληφθεί για να αναπτυχθεί ο Πειραιάς σε ναυτιλιακό κέντρο ανάλογο με το μέγεθος της ελληνικής ναυτιλίας, δεδομένου ότι ο Ε.Ν. αποτελεί βασικό στοιχείο της εθνικής ναυτιλιακής υποδομής.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΛόγω καιρού δεν έπιασε Χίο το ΘΕΟΦΙΛΟΣ (νεώτερη)
Επόμενο άρθροΔημοτικό Συμβούλιο στα Καρδάμυλα