Αρχική Νέα Τοπικά Αμεση επέμβαση Φιλοζωϊκού για το γαϊδουράκι στο Αίπος

Αμεση επέμβαση Φιλοζωϊκού για το γαϊδουράκι στο Αίπος

15


Αναφορά στο γαϊδουράκι του Αίπους έκανε προ ημερών η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ και άμεση ήταν η ενημέρωση από το Φιλοζωϊκό Σύλλογο Χίου.
Παραθέτουμε την απάντηση:


ΦΙΛΟΖΩΪΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ
Χίος, 25 Ιανουαρίου 2005
Προς ανακούφιση των φιλόζωων αναγνωστών σας ενημερώνουμε ότι το γαϊδουράκι στο Αίπος, του οποίου φωτογραφία δημοσιεύσατε στο φύλλο της 25ης τρέχοντος, οδήγησαν σε ασφαλές μέρος την Κυριακή 16 Ιανουαρίου οι κύριοι Βασίλης Αγιαννίδης και Γιώργος Ν. Μανδάλας από το Φιλοζωϊκό Σύλλογο Χίου, εν μέσω ειρωνικών σχολίων, αστεϊσμών και έκπληκτων βλεμμάτων των περαστικών οδηγών αυτοκινήτων.
Υποθέτουμε ότι δεν είχαν ξαναδεί γάιδαρο.
Ο Φιλοζωίκός Σύλλογος Χίου δεν επιθυμεί να κοινοποιήσει το όνομα του αξιότιμου κυρίου που φιλοξενεί το ζώο γιατί φοβάται ότι κατά την συνήθη τακτική τους οι συμπολίτες μας θα εγκαταλείπουν εκεί τα ανεπιθύμητα ζώα τους.
Το κάνουν ήδη αφήνοντας σκυλιά και γατιά σε όποιον νομίζουν ότι τα αγαπά ή σε όποιον έχει ήδη ένα ζώο και θεωρούν ότι μπορεί να αναλάβει την ευθύνη που αποποιούνται εκείνοι. Το ίδιο θα κάνουν και με τα γαϊδούρια.
Ας σημειωθεί ότι είναι το δεύτερο περιστατικό ιπποειδούς που εγκαταλείπεται στο Αίπος και την ευθύνη του αναλαμβάνει ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος Χίου.
Για τα φιλοζωϊκά αισθήματα μεγάλης μερίδας του κόσμου δεν χρειάζεται να γίνει κάποιο σχόλειο. Πέρσι το Μάρτιο κάποιος Μαρής από τις Καρυές -που ούτε κύριος είναι, ούτε άνθρωπος- πέταξε ζωντανό στην χωματερή του Δήμου ένα γέρικο γαϊδουρι μπροστά στα μάτια των υπαλλήτων του Δήμου Χίου που ανέφεραν το περισττικό στον Φ.Σ.Χ.
Το άτυχο ζώο δούλευε για αυτόν μια ζωή, μέσα σε βρισιές και χτυπήματα προφανώς, για να πεταχτεί ανήμπορο πια στα σκουπίδια και να καεί ζωντανό. Τα δύο γαϊδουράκια του Αίπους καταδικάστηκαν να πεθάνουν από την πείνα και τις κακουχίες. Τι ήθος, τι πολιτισμός, τι κονωνία εκλεκτή! Να ντρέπεσαι που είσαι άνθρωπος.
Τον έλεγχο για την σήμανση των ζώων, την περίθαλψη των εγκαταλλειμένων και την τιμωρία αυτών που τα εγκαταλλείπουν, σύμφωνα με τον Νόμο 3170/2003 έχει η Νομαρχία και ο Δήμος.
Προφανώς όμως επειδή τα ζώα δεν μίλάνε και δεν ψηφίζουν δεν θεωρείται απαραίτητη η εφαρμογή του. Οι εθελοντικοί σύλλογοι που ασχολούνται με την προστασία των ζώων, την προστασία του περιβάλλοντος, την διασωση της πολιτιστικής κληρονομιάς και οι ακόμα πιο σημαντικοί που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προσφορά στους αναξιοπαθούντες δεν θα έπρεπε να έχουν λόγο ύπαρξης σε μια πολιτισμένη κοινωνία.
Υπεύθυνοι είναι πρωτίστως όσοι έχουν οριστεί από την Πολιτεία για αυτόν τον σκοπό και πληρώνονται από το Ελληνικό Κράτος.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕρώτηση Ελπ. Τσουρή για την ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος στο Δήμο Καμποχώρων
Επόμενο άρθροΟμογένεια: Αναβλήθηκε η κλήρωση του μεγάλου λαχείου της Χιακής Ομοσπονδίας