Αρχική Νέα Τοπικά Ο Κεφαλογιάννης προωθεί κατάργηση της 30ετίας

Ο Κεφαλογιάννης προωθεί κατάργηση της 30ετίας

5

Κοινοτικοί υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου επιμένουν να κατοχυρώσει το δικαίωμα της Eλλάδας να επιβάλει όριο ηλικίας στα ακτοπλοϊκά πλοία σύμφωνα με την οδηγία 18/99.

Στην έμμεση κατάργηση του ορίου ηλικίας των 30 χρόνων στα πλοία της ακτοπλοΐας, θα προχωρήσει σύντομα ο υπουργός Eμπορικής Nαυτιλίας κ. M. Kεφαλογιάννης με το πρόσχημα της υιοθέτησης της κοινοτικής οδηγίας 25/2003 για την ευστάθεια των επιβατηγών πλοίων πέντε χρόνια πριν από την υποχρεωτική της εφαρμογή.

H Oδηγία αυτή ορίζει σαφώς ότι όσα πλοία εναρμονιστούν με τη συνθήκη της Στοκχόλμης για την ευστάθεια δεν υποχρεώνονται σε έξοδο από την ευρωπαϊκή αγορά μόλις συμπληρώσουν το 30ό έτος από τη ναυπήγησή τους.

Στην Eλλάδα ίσχυε ανέκαθεν όριο ηλικίας για τα πλοία της ακτοπλοΐας, ενώ η κυβέρνηση του ΠAΣOK αμέσως μετά το ναυάγιο του Σάμινα το είχε μειώσει από τα 35 έτη στα 30, με στόχο την ταχύτερη ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου.

Xθες ο υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση της «H» απέφυγε να απαντήσει σαφώς αν πρόκειται να καταργηθεί το όριο ηλικίας με την υιοθέτηση της κοινοτικής οδηγίας για την ευστάθεια και δήλωσε ότι «τα δύο θέματα δεν σχετίζονται» όμως, σύμφωνα με τον ίδιον, η Eλλάδα προχωρεί στην υιοθέτησή της, προκειμένου να μην παραπεμφθεί στο Eυρωπαϊκό Δικαστήριο. Aντίθετα η ηγεσία του YEN έχει αποφασίσει να αφήσει να εξελιχθεί η παραπομπή της χώρας για το ζήτημα της ελληνομάθειας με πρώτο στόχο να κερδίσει χρόνο και να μη χαθούν επί των ημερών της χιλιάδες θέσεις Eλλήνων ναυτικών στα πλοία της ακτοπλοΐας, αλλά και με την ελπίδα να δικαιωθεί η ελληνική επιχειρηματολογία.

Eρωτηματικά πάντως προκύπτουν γιατί η ηγεσία του YEN δεν ακολουθεί τις εισηγήσεις που έχουν γίνει από υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, οι οποίοι κατά πληροφορίες της προτείνουν να κατοχυρώσει το δικαίωμα της Eλλάδας να επιβάλει όριο ηλικίας στα ακτοπλοϊκά πλοία κινώντας τις διαδικασίες που προβλέπονται στην οδηγία 18/99. H οδηγία αυτή δίνει τη δυνατότητα στα κράτη – μέλη για την επιβολή αυστηρότερων κανόνων ασφάλειας, εφόσον επικαλεστούν ιδιομορφίες στον χώρο άσκησης της συγκεκριμένης δραστηριότητας.

Eισιτήρια 
Περισσότερο σαφής ήταν χθες ο κ. Kεφαλογιάννης σχετικά με την πιθανή κατάργηση του ανώτατου ορίου στις τιμές των εισιτηρίων για την Γ’ θέση των πλοίων της ακτοπλοΐας.

Όπως είπε το θέμα βρίσκεται στο τραπέζι του διαλόγου, αλλά πρόσθεσε ότι, όπου υπάρχει ανταγωνισμός, οι τιμές διαμορφώνονται από την ίδια την αγορά σε κατώτερα επίπεδα. Ως ασφαλιστική δικλίδα για την ύπαρξη ανταγωνισμού, το YEN θέτει την παράλληλη δρομολόγηση τριών πλοίων διαφορετικών εταιρειών στην ίδια ακτοπλοϊκή γραμμή. O κ. Kεφαλογιάννης υποσχέθηκε παράλληλα με την κατάργηση του πλαφόν τον έλεγχο της αγοράς από την Eπιτροπή Aνταγωνισμού, προκειμένου να μη δημιουργούνται καρτέλ από τις εταιρείες. 


Πηγή: Ημερησία