Αρχική Νέα Τοπικά ΔΣ Χίου: “Παρών” Μαρτάκη στην ψήφιση του προύπολογισμού

ΔΣ Χίου: “Παρών” Μαρτάκη στην ψήφιση του προύπολογισμού

13


Με σοβαρά ερωτηματικά για την πορεία των οικονομικών του Δήμου και με δεδομένο ότι τα ανελαστικά έξοδα (μισθοδοσίες υπαλλήλων) αποτελούν το μισό περίπου του προϋπολογισμού εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία χθες βράδυ ο προϋπολογισμός του Δήμου Χίου για το 2005.
Φθάνοντας περίπου στα 22 εκατομμύρια ΕΥΡΩ δέχτηκε την κριτική της αντιπολίτευσης, που από την πλευρά της μείζονος καταψηφίστηκε στο σύνολό του ενώ από την πλευρά της ελάσσονος ψηφίστηκε μόνο το τμήμα που αφορά την παιδεία.
Την ίδια στάση τήρησε και ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Νίκος Μαρτάκης που ψήφισε τους κωδικούς της παιδείας και παρών στα υπόλοιπα “ώστε να μην φέρει σε δύσκολη θέση την παράταξή του”.
Ο Δήμαρχος Μάρκος Μεννής υπεραμύνθηκε του προϋπολογισμού λέγοντας ότι δεν είναι πλασματικός και εκκαθαρίζοντας ότι αν δεν δοθούν πόροι από την Κυβέρνηση δεν θα προχωρήσουν σε καμιά μονιμοποίηση υπαλλήλων, σύμφωνα με την απόφαση που έχει πάρει και η ΚΕΔΚΕ. Έτσι όπως σημείωσε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη μισθοδοσία των υπαλλήλων.
Στο θέμα της δανειοδότησης σημείωσε ότι στο τέλος του 2007 θα έχει ξεπληρωθεί το δάνειο που έχουν πάρει για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις λειτουργικές δαπάνες και θα μείνει μόνο αυτό που αφορά τις αγορές για τις απαλλοτριώσεις των οικοπέδων (οι δόσεις ανέρχονται σε 180.000 ΕΥΡΩ ετησίως).
 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑνεργία γιατρών στο Κέντρο, ενώ στην Περιφέρεια υπάρχουν κενά
Επόμενο άρθροΧιώτικη Μπουκιά και Συγχώριο την Κυριακή