Αρχική Πολιτισμός Εκδήλωση της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής

Εκδήλωση της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής

10


Η EUROCLASSICA (=ΟΜΙΛΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΛΑΣΣΙΚΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ) και η ΟΜΗΡΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ, με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών, ημέρας των Γραμμάτων, διοργανώνουν πανηγυρική εκδήλωση, την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2005, στο ΜΕΓΑΡΟ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” (Ιδρυμα Παν. Τσάκου, Διευθ.: Λ. Συγγρού 367, έναντι “Ωνασείου”), με ώρα έναρξης 11:30 π.μ.
Τη σχετική ενημέρωση μας κάνει η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ που όπως σημειώνει Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι:
* Νικόλαος Σωτ. Χαλκιάς, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, τ. Πρ. Αδελφότητας Χίων Αττικοβοιωτίας “Ο ΚΟΡΑΗΣ”. “Οι Τρείς Ιεράρχες και η νομική τους κατάρτιση”.
* Δρ. Φιλ. Μαρία-Ελευθερία Γ. Γιατράκου. Επ. Α’ Αντιπρόεδρος της EUROCLASSICA και Διευθύντρια της ΟΜΗΡΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ “Ανταύγειες από τη ζωή και τη σοφία των Τριών Ιεραρχών”.
* Κωνσταντίνος Φράγκος, Πλοίαρχος-Συγγραφέας.  Από την επιστολήν του Μεγάλου Βασιλείου  “Προς τους νέους, όπως αν εξ ελληνικών ωφελοίντο λόγων”.


Στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί απονομή τιμητικών διακρίσεων σε διακεκριμένες προσωπικότητες στο χώρο του πνεύματος, των Γραμμάτων και Τεχνών, και του πολιτισμού.
* Δημήτριο Λινό, Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
* Γεώργιο Κρεατσά, Καθηγητή, Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
* Αργύρη Κοκκινάκη, Δημοσιογράφο, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής.


(Σ.σ. chiosnews.com: ευχαριστούμε την Ομοσπονδία για τα καλά της λόγια που περιέχονται στο ακόλουθο συνοδευτικό κείμενο του δελτίου τύπου:


“Σας αποστέλλουμε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για άμεση δημοσίευση, και ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την προσοχή σας και την μέχρι τώρα συνεργασία σας στην σωστή προβολή του πολύ σοβαρού έργου που οι πολιτιστικοί σύλλογοι επιτελούν αθόρυβα”.).