Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Κριτική άσκησε στον Κεφαλογιάννη για την ακτοπλοϊα η Ελπίδα Τσουρή

Κριτική άσκησε στον Κεφαλογιάννη για την ακτοπλοϊα η Ελπίδα Τσουρή

7

Η βουλευτής Χίου Ελπίδα Τσουρή, στην ομιλία της στη Βουλή των Ελλήνων τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, κατά τη συζήτηση επερώτησης βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ., με θέμα την ακτοπλοΐα, άσκησε έντονη κριτική στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας για τον ανύπαρκτο απολογισμό του Υπουργείου του, σχεδόν έντεκα μήνες μετά τις εκλογές, έπειτα και από τις βαρύγδουπες προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για στήριξη της περιφέρειας και κυρίως των νησιών.
Οι χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν, στις πρόσφατες κινητοποιήσεις για την ακτοπλοΐα, έδωσαν σε όλους μας ένα σαφές μήνυμα. Με την απραξία της η κυβέρνηση διακυβεύει ένα πάγιο δημόσιο, κοινωνικό αγαθό, δηλαδή τη σταθερή, φθηνή και ποιοτική μεταφορά ανθρώπων και προϊόντων στο Αιγαίο. Ιδιαίτερα για τις δυσπρόσιτες περιοχές, αυτό δεν αποτελεί ένα απλό αγαθό, αλλά το βασικό αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των κατοίκων τους.
Η αντιμετώπιση των συγκοινωνιών σαν μια ελεύθερη αγορά που έχει ως αναπόφευκτη συνέπεια την αύξηση των ναύλων για τη μεταφορά ανθρώπων και αγαθών, αποκαλύπτει την αδιαφορία του Υπουργείου για τη νησιωτική Ελλάδα και, ειδικότερα, για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ αποδεικνύει περίτρανα την ταύτιση με τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, σε μια χρονική στιγμή που υποβάλλει προς ψήφιση νομοσχέδια για την εξασφάλιση της διαφάνειας και την πάταξη της διαπλοκής.
Μετά την άρνηση του αρμόδιου Υπουργού να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις και να αναλάβει αντίστοιχες δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος, η Ελπίδα Τσουρή προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση σύντομα θα βρεθεί μπροστά σε αδιέξοδα, που η ίδια θα έχει δημιουργήσει
.