Αρχική Νέα Τοπικά “Ανθρώπινη Πόλη” για αγωγή Δημάρχου Μάρκου Μεννή

“Ανθρώπινη Πόλη” για αγωγή Δημάρχου Μάρκου Μεννή

22Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η ανακοίνωση του συνδυασμού “ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ” που την υπογράφουν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού της πλειοψηφίας του Δήμου Χίου, σχετικά με την αγωγή που άσκησε ο Δήμαρχος Χίου Μάρκος Μεννής (και επικεφαλής του συνδυασμόύ) κατά της εφημερίδας, τηλεόρασης και διευθυντή της ΑΛΗΘΕΙΑΣ.
Η ανακοίνωση είναι η ακόλουθη:


Δεν ήταν στις προθέσεις μας η πολιτική παρέμβαση στη σύγκρουση εξουσιών που βρίσκεται σε εξέλιξη στο νησί μας τις τελευταίες ημέρες. μπροστά στον ορατό ενδεχόμενο όμως να εκληφθεί η σιωπή μας ως αδυναμία ή πολύ περισσότερο να παρερμηνευτεί -ως συνήθως- από το συγκρότημα της “Αλήθειας”, κρίνουμε απαραίτητη τη δημόσια τοποθέτησή μας. άλλωστε οι θέσεις μας ατομικά ζητήθηκαν από το συγκρότημα, ίσως όμως επειδή δεν ήταν αρεστές δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας. Ίσως τελικά η ελευθεροτυπία, όπως στη Χίο την έχουμε ορίσει τα τελευταία χρόνια, να ταυτίζεται με το δεκανίκι στα συμφέροντα των ανθρώπων που την υπηρετούν ή την πουλούν.
Εδώ και δυο χρόνια γινόμαστε μάρτυρες μιας παγιωμένης τακτικής διαστρέβλωσης των πάντων. Μισές αλήθειες, που ισοδυναμούν με το χειρότερο ψέμα, αλλοίωση στοιχείων, παραπλανητικά δημοσιεύματα, που αν κατά το παρελθόν είχαμε την ψευδαίσθηση ότι εκπορεύονταν από συγκεχυμένες πληροφορίες, τώρα είμαστε βέβαιοι για τη σκοπιμότητά τους.
Κυρίως όμως, παρακολουθούμε την αήθη επίθεση με καθημερινούς προσωπικούς χαρακτηρισμούς απέναντι στο πρόσωπο του Δημάρχου, σε σημείο που φτάνουν να εμπλέκουν ακόμα και τις επαγγελματικές κινήσεις των μελών της οικογένειας του.
Με κατάπληξη διαβάζουμε δηλώσεις πολιτικών προσώπων, που προφανώς για ιδιοτελείς λόγους ταυτίζονται με το συγκρότημα. Ευτυχώς υπάρχουν και δηλώσεις που κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από τις προθέσεις του κ. Τζούμα, έστω κι αν το κείμενο ανήκει στον υπογράφοντα και ο τίτλος των εντυπώσεων στο διευθυντή. Σ’ όλους εκείνους που με χαρακτηριστική βιασύνη σπεύδουν να καταδικάσουν την κίνηση του Δημάρχου Χίου, ζητούμε την απάντηση στο ερώτημα: “Που κρύβονταν όταν τα δημοσιεύματα του συγκροτήματος χαρακτήριζαν το Δήμαρχο της πρωτεύουσας λωλό, άνθρωπο χωρίς ίχνος σοβαρότητας, ανεύθυνο και επικίνδυνο και του αποδίδονταν αμέτρητοι άλλοι χαρακτηρισμοί; Που κρύβονταν όταν ο κ. Τζούμας έσυρε στα δικαστήρια αμέτρητους συναδέλφους του και τώρα αυτοπροβάλλεται ως ο προστάτης της ελευθεροτυπίας; Πως είναι δυνατόν να αποδέχονται την απόλυτη υποταγή της αυτοδιοίκησης απέναντι στη ραγδαία επιταχυνόμενη δύναμη των Μέσων; Ποιος ανέχεται στο νησί μας η ετυμηγορία του λαού να εξαρτάται από κανάλια αλλότρια κάθε έννοιας που σχετίζεται μ τη δίκαιη κριτική;”.
Η Δημοτική Αρχή Χίου δεχόταν και με ικανοποίηση θα δέχεται την αυστηρή κριτική των ΜΜΕ. Αρνείται όμως να μετατραπεί σε άθυρμα μιας προπαγάνδας αισχίστου είδους για να η ρισκάρει να ραγίσει τις σχέσεις της με τα Μέσα. Δεν αποδέχεται, όπως πολλά πολιτικά πρόσωπα στο νησί, να μετατραπεί σε απλό εντολοδόχο καθοδηγητικών παραινέσεων από το συγκρότημα και τις δυνάμεις που το εκτρέφουν.
Για αυτό και όλοι εμείς οι Δημόσιοι Σύμβουλοι, που υπογράφουμε τη σημερινή ανακοίνωση, τασσόμεθα ανοιχτά στο πλευρό του Δημάρχου και κατανοούμε απόλυτα την απόφασή του να καταφύγει στην Ελληνική Δικαιοσύνη.
Γιατί εμείς θα εμμείνουμε στη θέση μας να κυβερνούμε και όχι τα παράκεντρα της εξουσίας γιατί απλά δεν θέλουμε να χάσουμε την εντολή του λαού της Χίου.


ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΥΠΑΡΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΡΔΑΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΤΟΥΠΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΡΙΩΔΗΣ
ΑΝΝΑ ΒΟΡΡΙΑ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΗΛΙΑΔΑΚΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΤΑΚΗΣ
ΚΛΕΙΩ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΛΕΚΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΥΤΟΥΣΗ.