Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Η ΠΣΚ καταγγέλει τα ερωτηματολόγια αξιολόγησης

Η ΠΣΚ καταγγέλει τα ερωτηματολόγια αξιολόγησης

10Τα ερωτηματολόγια που διακινούνται και από καθηγητές στις σχολές και ζητούν την κρίση των φοιτητών τόσο για τον καθηγητή όσο και για το μάθημα, καταγγέλει η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας που μάλιστα μιλά με σκληρή γλώσσα για όσους στηρίζουν μια τέτοια πρακτική.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:


“Τους επόμενους μήνες θα κριθούν πολλά και σοβαρά θέματα για την ανώτατη εκπαίδευση, α οποία θα αφορούν την υλοποίηση των στόχων που είχαν τεθεί στη Μπολόνια το 1999 από τους ευρωπαίους υπουργούς Παιδείας, για μιας στρατηγικής σημασίας -για το μεγάλο κεφάλαιο- αναδιάρθρωσή της.
Η αναδιάρθρωση αυτή προβλέπει την αλλαγή στη δομή, στο περιεχόμενο, στη λετιουργία και τελικά στην αποστολή της ανώτατης εκπαίδευσης, η οποία καλείται στο εξής να υπηρετεί αποκλειστικά τις ανάγκες του μονοπωλιακού κεφαλαίου, εγκαταλείποντας οριστικά τον όποιο κοινωνικό της ρόλο.
Η Κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας την αντιεκπαιδευτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ φέρνει νομοσχέδια ώστε μέχρι την επόμενη σύνοδο των υπουργών Παιδείας να έχει παρουσιάσει στην Ε.Ε. κάποιο έργο, για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της παιδείας, τη μετατροπή των πτυχίων σε απλά πιστοποιητικά δεξιοτήτων, την ένταση των ταξικών φραγμών.
Την ώρα λοιπόν που πάνω από 50 σύλλογοι φοιτητών συσπειρώνονται και δημιουργούν το Πανελλαδικό Συντονιστικό των ΑΕΙ, την ώρα που χιλιάδες φοιτητές διαδηλώνουν σε όλη την Ελλάδα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική Κυβέρνησης- ΕΕ, η Κυβέρνηση προσπαθεί μέσα από τους πλασιέδες της πολιτικής της στα Πανεπιστήμια (συγκλήτους, ορισμένους καθηγητές) να κάμψει τις αντιδράσεις του φοιτητικού κινήματος.
Την Πέμπτη 27/1/05, στην εξέταση του μαθήματος εισαγωγή στην οικονομική στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΤΔΕ), ο καθηγητής κ. ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ μοίρασε στους φοιτητές ερωτηματολόγια αξιολόγησης του ίδιου και του μαθήματός του. επίσης ερωτηματολόγια μοιράζονται σχεδόν σε όλα τα μαθήματα και από τους καθηγητές του ΤΜΟΔ.
Τα ερωτηματολόγια αυτά δεν εξυπηρετούν τη βελτίωση της διδασκαλίας των μαθημάτων, αφού ανώνυμα, ο κάθε φοιτητής, ακόμα και αν δεν παρακολουθεί το μάθημα, μπορεί να κρίνει τον καθηγητή και το μάθημά του.
Άλλωστε το πανεπιστήμιο διαθέτει από μόνο του θεσμούς εσωτερικής αξιολόγησης όπως είναι η Γ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου και η ΓΣ τμήματος όπου κρινόμαστε όλοι.
Συνεπώς τα ερωτηματολόγια αυτά το μόνο σκοπό που εξυπηρετούν είναι η προώθηση της αξιολόγησης στα πανεπιστήμια από τα μέσα.
Η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας καλεί:
– τους καθηγητές να μην μοιράσουν παρόμοια ερωτηματολόγια που στόχο έχουν την κάμψη των αντιδράσεων των φοιτητών- καθηγητών για την αξιολόγηση των ΑΕΙ.
– Τους φοιτητές να μην συμπληρώσουν παρόμοια ερωτηματολόγια. Να καταδικάσουν τους πλασιέδες- καθηγητές της πολιτικής της Μπολόνια και ιδιαίτερα τον κ. Πρύτανη (Σ. Κάτσικα) που είναι από τους πρωτεργάτες αυτών των ερωτηματολογίων. Καθώς επίσης και τις παρατάξεις της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ που στηρίζουν την πολιτική της Ε.Ε. για την ιδιωτικοποίηση της παιδείας”.