Αρχική Νέα Τοπικά Καταγγελίες καταστηματαρχών Ροδοκανάκη- Βενιζέλου αλλά με… υπόνοιες

Καταγγελίες καταστηματαρχών Ροδοκανάκη- Βενιζέλου αλλά με… υπόνοιες

11

Υπόνοιες για εκβιαστικές συμπεριφορές συγκεκριμένων Μέσων Ενημέρωσης εις βάρος επαγγελματιών που διατηρούν καταστήματα καθώς και πολλά ερωτηματικά για το ρόλο της Τροχαίας που σπεύδει να υιοθετήσει πρακτικές που υποδεικνύουν  δημοσιεύματα, άφησαν να αιωρούνται στη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου οι επαγγελματίες που διατηρούν καταστήματα επί των οδών Βενιζέλου και Ροδοκανάκη.
 Ως εκπρόσωποι δεκάδων καταστηματαρχών, πέντε από αυτούς προσήλθαν στην συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας, 31 /1, ζητώντας από τον θεσμικό φορέα που τους εκπροσωπεί προστασία και συμπαράσταση αφού βλέπουν τον τζίρο των καταστημάτων να πέφτει κατακόρυφα από τον καιρό που η Τροχαία “κατασκήνωσε” μόνιμα στους δρόμους αυτούς μοιράζοντας εκατοντάδες κλήσεις σε Ι.Χ “αποφεύγοντας να σφυρίξει έστω προειδοποιητικά ή και αγνοώντας ακόμα και τα alarm που υποδεικνύουν ότι η στάση είναι λίγων δευτερολέπτων”
Οι ίδιοι διατύπωσαν και ερωτηματικά μήπως όλη αυτή η φασαρία σκοπεύει να κατευθύνει τους καταναλωτές σε άλλους εμπορικούς δρόμους ενώ αναρωτήθηκαν ποια η σχέση όλων αυτών των δημοσιευμάτων με τη “διαφημιστική συμπεριφορά” κάποιων εξ αυτών που επιπλέον ” ίσως τιμωρούνται και για παραδειγματισμό”
“Το κυκλοφοριακό πρόβλημα συναντάται σε όλη τη πόλη και αφορά όλους τους κεντρικούς δρόμους” τόνισαν οι ίδιοι απορώντας με τον “υπερβολικό  ζήλο της Τροχαίας” να ικανοποιήσει τα δημοσιεύματα.
Θέσεις και απόψεις που έκαναν ακόμα και αυτόν τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου να κάνει λόγο για “καταγγελία που θυμίζει πρακτικές μαφίας” και που όταν έρθει η ώρα θα πρέπει να διερευνηθούν.
Όπως ξεκαθάρισαν και οι ίδιοι οι επαγγελματίες αίτημα τους δεν είναι η κυκλοφοριακή αναρχία ούτε καν η έμμεση προτροπή προς τους άνδρες της Τροχαίας να κάνουν τα στραβά μάτια σε περιπτώσεις αυτοκινήτων που παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια.
“Ζητάμε όμως να μη πέφτουν οι κλήσεις όταν σταματάμε για φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων ή όταν κάποιος σταματάει για να πάρει ένα πακέτο τσιγάρα”.
Στα ερωτήματα αυτά δεν κατάφερε τελικά να απαντήσει η συνεδρίαση που κατέληξε ομόφωνα να στείλει επιστολή διαμαρτυρίας προς την Τροχαία απαιτώντας οι έλεγχοι να είναι εξίσου μοιρασμένοι σε όλους τους δρόμους της πόλης.
Επίσης ανάλογη επιστολή θα σταλεί και στο Δήμο Χίου με την οποία θα ζητείται η αναστολή της τοποθέτησης κιγκλιδωμάτων επί των πεζοδρομίων.