Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΚΚΕ: για σύσκεψη στην ακτοπλοϊα

ΚΚΕ: για σύσκεψη στην ακτοπλοϊα

6


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ Ν.Ε. ΧΙΟΥ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. Χίος, 1/2/2005


Η παρουσία στη Χίο της ομάδας εργασίας, που σύστησε η κυβέρνηση της ΝΔ, στα πλαίσια του Εθνικού Συμβουλίου Ναυτιλιακής Πολιτικής, για να μελετήσει το πρόβλημα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του Αιγιακού λαού και τη συγκρότηση της Παναιγιακής Επιτροπής, αποτελεί το φύλο συκής, για τις μεγάλες ευθύνες που’ χουν οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης.
Η ίδια δε η δομή και σύστασή της (αποτελείται από κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες) αλλά και ο προσανατολισμός της (εγκλωβισμένη στις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την οδηγία 3577/1992 και του νόμου 2932/2001), δείχνουν περίτρανα ότι η παρουσία της στο νησί μας δεν είχε κανένα άλλο σκοπό απ’ το να αποπροσανατολίσει απ’ τα κύρια ζητήματα, που θέτει η Παναιγιακή Επιτροπή, με το πλαίσιό της.
Τεκμηρίωση του ανωτέρω συμπεράσματος αποτελεί η προσπάθεια του κ. Τζουάννου να προσανατολίσει τη συζήτηση στο χρόνο άφιξης των πλοίων ή στο λιμάνι προσέγγισης ή να διασπάσει το ποιοτικό βήμα, που έχει επιτύχει ο Αιγιακός λαός, να αντιπαλεύει από κοινού τις αιτίες των δεινών του, που απορρέουν απ’ την επαίσχυντη απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και τη στήριξη από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ του εφοπλιστικού κεφαλαίου.
Το μήνυμα που έστειλε, με σαφήνεια, η ομάδα εργασίας, προς πάσα κατεύθυνση ήταν: “Στηρίζουμε την απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, δε θίγουμε επ’ ουδενί τα συμφέροντα του εφοπλιστικού κεφαλαίου”.
Τέλος, επικίνδυνο ρόλο στο κίνημα παίζουν απόψεις, που εκφέρονται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ για επιδότηση του κόστους μεταφοράς επιβατών και εμπορευμάτων καθώς και ναυπήγηση πλοίων, που, στην πράξη, σημαίνει επιδότηση του εφοπλιστικού κεφαλαίου.
Το ΚΚΕ καλεί τους φορείς του νησιού να στηρίξουν ακόμα περισσότερο τη Συντονιστική Επιτροπή, να ενισχύσουν πολιτικοσυνδικαλιστικά το ρόλο και το πλαίσιό της.
Οι κομμουνιστές του νησιού θα δράσουν μέσα στο λαό και τους φορείς του στην κατεύθυνση ξεσκεπάσματος των προσπαθειών υπονόμευσης της Παναιγιακής Επιτροπής, αλλά και ενίσχυσης του κύρους της στο λαό.