Αρχική Πολιτισμός SOS: πέφτει παραδοσιακή αυλόπορτα

SOS: πέφτει παραδοσιακή αυλόπορτα

26


Υπό κατάρρευση βρίσκεται πλέον ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα αυλόπορτας περιβολιού στο Κάμπο.
Η αυλόπορτα του κτήματος Κοκκινάκη, μία από τις πιο σπάνιας ομορφιάς πύλη περιβολιού και αγαπημένο θέμα δεκάδων επαγγελματιών και ερασιτεχνών φωτογράφων, από το προηγούμενο Σαββατοκύριακό έχει δεχθεί ένα ισχυρό πλήγμα. Ο σεισμός που ελάχιστα έγινε αισθητός στο νησί μας, ίσως αποδειχθεί καθοριστικός για την ύπαρξη της αυλόπορτας αφού από τότε καθημερινά  πέφτουν κομμάτια σκορπώντας την ανησυχία σε τουλάχιστον οκτώ σπίτια που βρίσκονται εντός του κτήματος.
Καθημερινή επίσης είναι και η παρουσία αρκετών παιδιών εκεί αφού ο χώρος πίσω από την αυλόπορτα είναι και ο μοναδικός κατάλληλος για παιχνίδι.
Σύμφωνα δε και με τον ιδιοκτήτη Λεωνίδα Κωστάλα -πολιτικό μηχανικό- η κατάσταση καθημερινά δείχνει χειρότερη.
Παρά πάντως την επιστολή που ήδη έχουν λάβει Δήμος Χίου και Αρχαιολογία τίποτα προς το παρών δεν αποδεικνύει ότι προγραμματίζονται εργασίες για την στήριξη της.
Σε ανάλογη κατάσταση έχει περιέλθει και άλλο ένα τμήμα του ίδιου τοίχου που άντεξε όλα αυτά τα χρόνια. Ο λόγος για την κολόνα που ήδη έχει πάρει μεγάλη κλίση και απειλεί με την σειρά της ανθρώπινες ζωές αφού επικρέμεται πάνω από τον μοναδικό κάδο απορριμμάτων που εξυπηρετεί όλη την γειτονιά. 


ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ