Αρχική Νέα Τοπικά Συμμετοχή της Ν.Α. Χίου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού FERIEN

Συμμετοχή της Ν.Α. Χίου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού FERIEN

7


Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της ΝΑ Χίου, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου έλαβε μέρος στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “FERIEN” που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη της Αυστρίας από 20 έως 24 Ιανουαρίου.


            Το περίπτερο της Ν.Α. βρισκόταν σε χώρο που διέθεσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε πολύ καλή θέση και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την προσέλκυση μεγάλου μέρους των επισκεπτών της Έκθεσης. Η ανταπόκριση των Αυστριακών ήταν πολύ θετική για τα νησιά μας ακριβώς επειδή αναζητούν νέους μη ανεπτυγμένους τουριστικούς οργανισμούς, πράγμα το οποίο προσφέρει η Χίος.


            Τη Ν.Α. Χίου εκπροσώπησε στην Έκθεση η Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής κα Λίτσα Λύκου, βοηθούμενη από το γερμανόφωνο μεταφραστή κ. Θέμη Λαμπρόπουλο. Μετά τις επαφές της κας Λύκου θα στείλει ο ΕΟΤ στο νησί μας αυστριακούς δημοσιογράφους για μεγαλύτερη προβολή του τόπου μας στην Αυστρία, απ’ όπου δεχόμαστε πτήση Charter.


            Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν επίσης η MinoanLines, η οποία σκοπεύει να πραγματοποιήσει μεγάλη εκδρομή στη Χίο για το Πάσχα και παράλληλα ο πρώην ιδιοκτήτης του ReisenLanden, ο οποίος προγραμματίζει με νέο πρακτορείο την πραγματοποίηση πακέτου με προορισμό τη Χίο το επόμενο έτος.


             Ανάλογα ήταν και τα αποτελέσματα της Έκθεσης «VACANTIEBEURS» της Ουτρέχτης Ολλανδίας στην οποία συμμετείχε επίσης η Ν.Α. Χίου από 12 έως 17 Ιανουαρίου 2005 με εκπρόσωπο την ειδική συνεργάτη Μαρία Τσιλίμη. Στην εν λόγω έκθεση τόσο το περίπτερο του ΕΟΤ γενικότερα όσο και το Stand της Χίου ήταν επίσης σε πολύ καλό σημείο και η ανταπόκριση των Ολλανδών πολύ θετική. Ιδιαιτέρως όσοι είχαν επισκεφθεί το νησί μας είχαν σε γενικές γραμμές καλές εντυπώσεις. Σημειωτέον βέβαια ότι στην ολλανδική τουριστική αγορά βέβαια η Χίος ως προορισμός δεν είναι ακόμη τόσο γνωστή όσο τα γειτονικά μας νησιά (Λέσβος και Σάμος). Σημειωτέον ότι στα πλαίσια της Έκθεσης έγιναν επαφές με την Ένωση Ολλανδών Τουλιποπαραγωγών, οι οποίοι εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να επισκεφθούν τη Χίο την εποχή που ανθίζει η τοπική ποικιλία τουλίπας.