Αρχική Νέα Τοπικά Κατάπλωρα- Κατάπρυμα του Κ. Γεόμελου: το λιμάνι της αγωνίας

Κατάπλωρα- Κατάπρυμα του Κ. Γεόμελου: το λιμάνι της αγωνίας

16


Κατάπλωρα – κατάπρυμα
 με τον Κωνσταντίνο Δ. Γεόμελο
*  Σε “λιμάνι της αγωνίας”, για ναυτικούς , επιβάτες και καράβια αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά το κεντρικό λιμάνι της  Χίου μετά το τελευταίο επεισόδιο που σημειώθηκε με το Ε/Γ-ΟΓ ΘΕΟΦΙΛΟΣ. Το πλοίο την περασμένη εβδομάδα, αναγκάστηκε να συνεχίσει το ταξίδι του για Πειραιά, αφού μετά από τρεις αποτυχημένες προσεγγίσεις, δεν κατάφερε τελικά να μπει λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο Βορειανατολικό Αιγαίο.
* Αφού οι δυνατοί ενάντιοι άνεμοι ξέσερναν συνέχεια το πλοίο, και το ανεμόμετρο στο Κεντρικό Λιμεναρχείο κατέγραφε ενδείξεις που έφταναν και τα 10 μποφώρ,  ο πλοίαρχος σωστά πράττοντας, αποφάσισε τελικά να συνεχίσει το ταξίδι μη θέλοντας να βάλει σε κίνδυνο τους επιβάτες, το θαλάσσιο περιβάλλον και το ίδιο το πλοίο. Στο ΘΕΟΦΙΛΟΣ επέβαιναν και 20 άτομα με προορισμό τη Χίο, οι οποίοι  αξίωσαν (!) το πλοίο να τους γυρίσει πίσω στη Μυτιλήνη, αίτημα που ασφαλώς δεν έγινε δεκτό. Να σημειωθεί ακόμη ότι για τη θαλάσσια περιοχή Χίου – Μυτιλήνης, είχε ήδη εκδοθεί απαγορευτικό, και είναι επίσης αξιοσημείωτο το γεγονός, ότι στους 20 επιβάτες, προσφέρθηκαν από το πλοίο καμπίνες καθώς και γεύματα.
* Δεν έλειψαν όμως και τα παράπονα των επιβατών, που το πλοίο δεν προσέγγισε το λιμάνι της Χίου, καθώς και διάφορα σενάρια και εικασίες για την όλη υπόθεση. Διακρίνουμε όμως, και σ’ αυτό το περιστατικό, μια ρατσιστική αντίληψη για το σκάφος που δεν προσέγγισε στο λιμένα σε σχέση με το αεροσκάφος, που και αυτό δεν προσεγγίζει τον αερολιμένα, όταν επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Πάρα πολλές φορές το αεροσκάφος, που προσεγγίζει Χίο δεν προσγειώνεται , αν κατά την κρίση του Κυβερνήτη, αυτό δεν είναι απόλυτα ασφαλές. Μια ανακοίνωση από την αεροπορική εταιρεία και το θέμα τελειώνει εκεί.
* Για τη ρατσιστική αντίληψη που επικρατεί για τη ναυτιλία και τους ναυτικούς, θα θυμίσουμε και το ατύχημα στο προεδρικό αεροσκάφος “φακλον”, όπου σκοτώθηκε ο υφυπουργός Γ. Κρανιδιώτης, ο γιος του, δημοσιογράφοι και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά. Οι κυβερνήτες του αεροσκάφους κατέβηκαν από το αεροπλάνο και πήγαν σπίτι τους, την ίδια μέρα, δικάστηκαν αλλά δεν φυλακίσθηκαν  ούτε μια μέρα φυλακή, και σήμερα μπορεί και πάλι να “πετάνε” . Δεν συνέβη όμως το ίδιο, όταν ναυάγησε το “Σαμαίνα”, έξω από την Πάρο, όπου ο καπετάνιος του πλοίου από το κρεβάτι του νοσοκομείου, στο οποίο νοσηλευόταν μια και οι ψαράδες τον είχαν ανασύρει από τη θάλασσα μισοπνιγμένο, βρέθηκε φυλακισμένος, λίγες ώρες μετά, με τα ίδια βρεγμένα ρούχα που φορούσε την ώρα του ναυαγίου, σε μια τουαλέτα (!), στο λιμενοσταθμαρχείο της Πάρου. Μετά τις απάνθρωπές συνθήκες κρατήσεως ο πλοίαρχος , χωρίς δίκη(!) οδηγήθηκε αλυσοδεμένος πισθάγκωνα και φρουρούμενος, με ισχυρή αστυνομική δύναμη, στις φυλακές Χίου και Κορυδαλλού, για ενάμιση χρόνο…
* Στις σκέψεις μας για το ρατσισμό και την ποινικοποίηση της ναυτιλίας και του ναυτικού επαγγέλματος ας προστεθούν και οι παρακάτω. Κατά της διάρκεια μιας φορτοεκφόρτωσης πετρελαίου από πλοίο, σε ένα operation, είναι πιθανόν να γίνει μια ρύπανση, από πολλές απρόβλεπτες αιτίες, (μια σωλήνα που τρύπησε, ένα επιστόμιο που τελικά δεν έκλεισε κ.ο.κ). Αν συμβεί ρύπανση στη θάλασσα αμέσως σταματούν τα πάντα “κράττει  όλα”, ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος συλλαμβάνονται, ως υπεύθυνοι για τη ρύπανση, ναυτικοί , πλοίο και εταιρεία, μπαίνουν στο παγκόσμιο “black list”. Δεν   συμβαίνει όμως το ίδιο, όταν κατά τη διάρκεια μιας χειρουργικής επέμβασης, πάλι operation, κάτι δεν πάει καλά. Και στην περίπτωση του ιατρικού λάθος, θα γίνει έρευνα, δικαστήριο, κτλ. Δεν θα συλληφθούν οι γιατροί κατά τη διάρκεια της εγχείρησης και ούτε θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο.
* Χωρίς ακόμη να έχει αποδειχτεί η υπαιτιότητα του τάνκερ “ΑΘΟΣ Ι”, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 90.000.000 δολαρίων από την αμερικάνικη ακτοφυλακή, για μόλυνση του περιβάλλοντος με 265.000 γαλόνια αργού πετρελαίου, στον ποταμό Delaware. Οι πρώτες έρευνες δείχνουν ότι μάλλον το πλοίο, προσέκρουσε σε αχαρτογράφητο ναυτιλιακό κίνδυνο… Σκληρή η νομοθεσία για ναυτικούς και πλοία σε παγκόσμια κλίμακα, παρά το γεγονός ότι ειδικά η ελληνική ποντοπόρος ναυτιλία έχει αποκτήσει ισχυρή οικολογική συνείδηση.  Η ναυτιλία μας, έχει φτάσει πλέον σε τέτοιο βαθμό ευαισθησίας για το οικοσύστημα, όπου μπαταρίες από φακούς, άδεια μελάνια από εκτυπωτές και φωτοτυπικά, πλαστικά κ.α. φυλάγονται στο πλοίο και παραδίδονται σε πιστοποιημένα κέντρα διαχείρισης απορριμμάτων στη στεριά. Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στη θάλασσα , εδώ στη στεριά, μπαταρίες πλαστικά, μέταλλα, καρκινογόνα υλικά και κάθε λογής απορρίμματα, χωρίς κανένα διαχωρισμό πετιούνται ασύστολα, δίπλα σε φράγματα και πηγές απ’ όπου πίνουμε νερό…  


cgeomelos@hotmail.com