Αρχική Νέα Τοπικά Πρόταση για πεδίο βολής στα Λακκιά και απόφαση για λαϊκή συνέλευση στα...

Πρόταση για πεδίο βολής στα Λακκιά και απόφαση για λαϊκή συνέλευση στα μαστιχοχώρια

7


Πιο κοντά στο Πυργί φέρνει το πεδίο Βολής η πρόταση που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Μαστιχοχωρίων κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης και η οποία δεν είχε γνωστοποιηθεί στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Τη σχετική είδηση φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ όπου επισημαίνει πως παρά την προσωπική δέσμευση του Δημάρχου Μαστιχοχωρίων Βαγγέλη Ατσάλη αλλά και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τον περασμένο Οκτώβριο, να εξεταστούν όλοι οι παράμετροι όταν οι υπηρεσίες του Στρατού απέστελναν το ακριβές τοπογραφικό της περιοχής στη θέση Τρυπητή που προτείνεται για μεταφορά του πεδίου Βολής, εντούτοις ο νέο Πρόεδρος του Δ.Σ. Κώστας Τσαμπής έφερε εισήγηση στο σώμα.
Η αντιπολίτευση αντέδρασε σε αυτό τον τρόπο συζήτησης ενός τόσο σοβαρού ζητήματος που αφορά την τοπική κοινωνία των Μαστιχοχωρίων και το γεγονός ότι έρχεται πιο κοντά στο Πυργί το πεδίο βολής και συγκεκριμένα στη θέση Λακκιά.
Η πρόταση που κατατέθηκε στο σώμα κάνει λόγο για μεταφορά του πεδίου βολής στο βοσκότοπο στη θέση Λακκιά σε μια συνολική έκταση 10.000 στρεμμάτων, όπου τα 6.000 στρέμματα είναι δημοτική έκταση και τα υπόλοιπα 4.000 ιδιωτικά αλλά που σύμφωνα με την εισήγηση δεν καλλιεργούνται.
Σύμφωνα με πληροφορίες αν γίνει μεταφορά του πεδίου βολής στη συγκεκριμένη περιοχή τότε είναι οι Βολάκοι που θα γνωρίσουν μια άκρως επικίνδυνη δραστηριότητα, που παράλληλα με τις επεμβάσεις από το Δήμο στην περιοχή του Φώκι και αγνώστου στην περιοχή της Αυλωνιάς οι παραλιακές περιοχές του Πυργίου δέχονται μια έντονη πίεση.


Στην πρόταση πάντως που κατατέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο δεν φάνηκε να συμφωνεί απόλυτα ούτε ο Δήμαρχος κ. Ατσάλης όπως και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας από το Πυργί.
Έτσι έγινε αποδεκτή η πρόταση της δ.σ. της μειοψηφίας Ειρήνης Μπουλά να γίνει άμεσα λαϊκή συνέλευση και εκεί να υπάρξει ενημέρωση.
Προκαλεί πάντως εντύπωση πως για ένα τόσο σοβαρό θέμα ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Μαστιχοχωρίων ανέλαβε την ευθύνη να ζητήσει από δημοτικό υπάλληλο να καταθέσει πρόταση (την οποία ζητήσαμε αλλά δεν μας κοινοποίησε χθες η γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου), πριν εξεταστούν τα τοπογραφικά του Στρατού.
Μάλιστα στην πρόταση έχουν συμπεριληφθεί ακόμα και τιμές που θα ζητηθούν από το Στρατό που είναι ισόποσες με αυτές που νοικιάζονται τα… βοσκοτόπια.