Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Σύλλογοι Διδασκόντων Βολισσού: το σχολείο δεν είναι για όλες τις χρήσεις

Σύλλογοι Διδασκόντων Βολισσού: το σχολείο δεν είναι για όλες τις χρήσεις

4


Αναστάτωση έχει προκαλέσει στη σχολική κοινότητα της Βολισσού, το αίτημα που κατέθεσε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βολισσού “Ο ΟΜΗΡΟΣ” να διατεθεί η αίθουσα του σχολικού συγκροτήματος ώστε ο Σύλλογος σε συνεργασία με το Σύλλογο Βολισσιανών Αττικής “Η Αγία Μαρκέλλα” να διοργανώσουν τον αποκριάτικο χορό τους.
Η απάντηση των συλλόγων διδασκόντων και των τριών σχολείων που λειτουργούν στο κτήριο, δηλαδή των Γυμνασίου, Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Βολισσού είναι αρνητική αφού όπως αναφέρουν στη σχετική απάντηση “ο χαρακτήρας της συγκεκριμένης εκδήλωσης δεν συνάδει με το χώρο του σχολείου και θα δημιουργούσε κακό προηγούμενο” σε παρόμοιες μελλοντικές προτάσεις.
Ίσως και με το σκεπτικό ότι στις προηγούμενες δεκαετίες ο χώρος χρησιμοποιείτο και για χοροεσπερίδες, ο Σύλλογος Βολισσού έκανε τη σχετική πρόταση για τις 11 Μαρτίου και με αφορμή την εκδρομή που πραγματοποιεί ο σύλλογος της Αθήνας για το τριήμερο 11-13 Μαρτίου. Σημειώνεται δε ότι αυτό γίνεται στην προσπάθεια να “δημιουργήσουν κάποια κίνηση στο χωριό κατά τους χειμερινούς μήνες, αλλά προ πάντων να γνωρίσουν τις ομορφιές, τα ήθη και έθιμα της περιοχής” οι εκδρομείς. Ενώ σχετικά με την επιλογή της αίθουσας σημειώνεται ότι αυτή του ΚΑΠΗ κρίθηκε πολύ μικρή.
Εν τω μεταξύ αρκετές ήταν οι πιέσεις που δέχτηκαν μέλη των συλλόγων διδασκόντων που συνεδρίασε την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου για το θέμα αυτό και με ημερομηνία 31 Ιανουαρίου κοινοποίησαν το έγγραφο το Σύλλογο.
Τονίζοντας ότι έχουν αποδείξει ότι είναι υπέρ ενός σχολείου ανοιχτού στην κοινωνία που επιδιώκει τη συνεργασία με όλους τους φορείς, επισημαίνουν ότι ο χώρος του σχολείου “απαιτεί σεβασμό απ’ όλους μας και συμπεριφορά αντίστοιχη προς την ιερότητά του. γνωρίζετε καλά, άλλωστε, ότι ο κάθε χώρος δεν είναι κατάλληλος για κάθε χρήση”.
Μάλιστα οι σύλλογοι των διδασκόντων κάνουν μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση στο Σύλλογο Βολισσού για την παρουσίαση πολιτιστικών και μόνο δράσεων στη “διπλή αίθουσα” του σχολείου.
“Ακόμα και στη διάρκεια της επίσκεψης των φίλων της Βολισσού θα μπορούσαμε να τους ξεναγήσουμε -αν και είναι μέρες αργίας για μας- στο ιστορικό κτήριο του σχολείου μας και να σας διαθέσουμε τις αίθουσες του για να πραγματοποιηθεί παρουσίαση των εθίμων της περιοχής αλλά και των παραδοσιακών χορών από το χορευτικό σας συγκρότημα, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να γνωρίσουν κάτι διαφορετικό που θα κάνει την επίσκεψή τους αξέχαστη.
“Είμαστε βέβαιοι ότι θα κατανοήσετε τους λόγους που μας κάνουν να μη δεχθούμε τη συγκεκριμένη πρόταση σας και ελπίζουμε να μας δοθεί σύντομα η ευκαιρία να εργαστούμε από κοινού με στόχο την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Βολισσού”, καταλήγει η απάντηση.