Αρχική Νέα Τοπικά Σε 6μηνη διαθεσιμότητα ο χιώτης Παντελεήμων

Σε 6μηνη διαθεσιμότητα ο χιώτης Παντελεήμων

19


Σε εξάμηνη διαθεσιμότητα τέθηκε ο Μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων, αφού επί δύο και πλέον ώρες την Παρασκευή έδινε εξηγήσεις στους συνοδικούς ιεράρχες, που συνεδρίασαν υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου.
Η απόφαση των ιεραρχών να καλέσουν τον κ. Παντελεήμονα ελήφθη την Πέμπτη στη διάρκεια της μαραθώνιας συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου. Συγκεκριμένα, οι ιεράρχες ζήτησαν από τον μητροπολίτη Αττικής να εξηγήσει γιατί ολιγώρησε να παρέμβει στην υπόθεση Γιοσάκη, για τις μαγνητοταινίες με συνομιλίες του, αλλά και για δικαστικές παρεμβάσεις.
Όπως δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος Τύπου της Συνόδου, ανάλογα με τις εξηγήσεις που θα έδινε ο χιώτης στην καταγωγή μητροπολίτης, θα ετίθετο σε εξάμηνη διαθεσιμότητα μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της ανάκρισης και εάν αποδειχθεί ένοχος δεν θα επιστρέψει στη Μητρόπολη.
Κατά πληροφορίες, ο κ. Παντελεήμων ζήτησε από τη ΔΙΣ να παραμείνει στη θέση του για όσο καιρό διαρκέσουν οι ανακρίσεις. Όμως, το αίτημά του δεν έγινε δεκτό. Τοποτηρητής της Μητρόπολης αναμένεται να ορισθεί ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος.

ΠΗΓΗ: news.in.gr