Αρχική Νέα Τοπικά Αντίθετοι οι φορείς στην απελευθέρωση του ωραρίου

Αντίθετοι οι φορείς στην απελευθέρωση του ωραρίου

8


Την αντίθεσή τους σε όποια προσπάθεια μεταβολής και κατ’ επέκταση απελευθέρωσης του ωραρίου τάσσονται το Εργατικό Κέντρο Χίου , το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων , η Ομοσπονδία ΕΒΕ και ο Εμπορικός Σύλλογος.
Μετά την κοινή συνεδρίασή τους εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία τονίζουν ότι τυχόν επέκταση του ωραρίου, 9.00-9.00 όπως επιθυμεί η Κυβέρνηση, θα οδηγήσει στο κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων, στη διόγκωση της ανεργίας, στην επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων, στη μεγέθυνση των μονοπωλίων και στην αύξηση των τιμών σε βάρος του καταναλωτικού κοινού.
Καλούνται έτσι όλοι οι φορείς να αντιδράσουν και να στηρίξουν με τη διαμαρτυρία τους την τοπική αγορά, ενώ απαιτήθηκε να μην περάσει η απελευθέρωση του ωραρίου και αυτό να καθορίζεται και να επιβάλλεται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων και των εργοδοτών.
Παράλληλα στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι χρειάζεται η νομοθετική καθιέρωση της Κυριακάτικης αργίας, ενώ ζητούνται μέτρα υπέρ της ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και πλήρη και σταθερή εργασία για όλους.