Αρχική Νέα Τοπικά Νομάρχης: δική μας αρμοδιότητα το ωράριο

Νομάρχης: δική μας αρμοδιότητα το ωράριο

8Τις θέσεις της ΕΝΑΕ σε ότι αφορά την αρμοδιότητα του ορισμού λειτουργίας των καταστημάτων, υποστηρίζει ένθερμα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου.
Ο ορισμός του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, είναι μια αρμοδιότητα των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων όλης της χώρας, τονίζει στην ανακοίνωση που υπογράφει ο Νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης.
“Ασκήσαμε, πάντοτε, την αρμοδιότητα αυτή με πνεύμα διαλόγου και αίσθημα ευθύνης, αλλά πάνω απ’ όλα με γνώση των ιδιαιτεροτήτων της τοπικής κοινωνίας και των αναγκών της τοπικής αγοράς, σε επαφή και συνεργασία με το χιώτικο εμπορικό και επαγγελματικό κόσμο”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση που συνεχίζει:
“Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε, σε καμία περίπτωση την αφαίρεση αυτής της αρμοδιότητας από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις.
“Στηρίζοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις οποίες θεωρούμε βασικό κορμό της τοπικής μας οικονομίας, διαφωνούμε πλήρως με την επέκταση του ωραρίου εννέα το πρωί με εννέα το βράδυ και μάλιστα ε κεντρική ρύθμιση χωρίς ίχνος διαλόγου σε τοπική βάση. Θεωρούμε ακόμα ότι σε μια τέτοια εξέλιξη, σε συνδυασμό με την προσπάθεια της Κυβέρνησης για αφαίρεση ης συγκεκριμένης αρμοδιότητας, συνιστά σημαντική οπισθοδρόμηση, σε ένα θέμα που οι τοπικές κοινωνίες ρύθμιζαν με τον καλύτερο τρόπο χωρίς την ανάγκη οποιασδήποτε κρατικής παρέμβασης.
“Θα είμαστε ενεργοί συμπαραστάτες, καταλήγει η ανακοίνωση, στις πρωτοβουλίες που θα αναπτύξουν οι συμπατριώτες μας έμποροι κα επαγγελματίες για το συγκεκριμένο θέμα”.