Αρχική Green Life Ζώα & Περιβάλλον Κυκλοφορείτε οικολογικά λένε οι μαθητές

Κυκλοφορείτε οικολογικά λένε οι μαθητές

12

Προτάσεις για το πως μπορούμε να έχουμε μια πιο ωραία πόλη από κυκλοφοριακής άποψης θα κάνουν σήμερα οι “μελετητές” από το 3ο Γυμνάσιο που παίρνει μέρος στο πρόγραμμα “Οικολογική Αυτοκίνηση”.
Ομάδα 5 μαθητριών εντόπισαν μια σειρά προβλημάτων και για αυτά θα ενημερώσουν σήμερα σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στις 7.00 το απόγευμα της Τρίτης 8 Φεβρουαρίου, στο ΟΜΗΡΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο.
Η εργασία που γίνεται στα πλαίσια προγράμματος των υπουργείων Παιδείας και Μεταφορών, έχει ως αντικείμενο τα οικολογικά αυτοκίνητα και τη συνεισφορά τους στο περιβάλλον.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου η υπεύθυνη καθηγήτρια Μαριλιάνα Χριστοφορίδου σημείωσε ότι το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη σε 63 σχολεία όλης της χώρας και θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2005, ενώ συνδιοργανωτές είναι και επιστημονικοί φορείς.
Έγινε μια καταγραφή των προβλημάτων και παράλληλα συλλογή των μέχρι τώρα μελετών ή προτάσεων για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος και από τη σκοπιά της μείωσης της ρύπανσης και στο τελικό στάδιο θα πρέπει να πουν τις δικές τους προτάσεις.
Άλλωστε η όλη έρευνα έχει σχέση με την αντιμετώπιση του περιβαλλοντικού προβλήματος και τη μεγάλη σημασία που έχει η μείωση των μετακινήσεων με αυτοκίνητο και η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς.
Σε αυτή την προσπάθεια συμπαραστέκεται ο Δήμος Χίου, όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Πέτρος Ντομάτας που μίλησε με θερμά λόγια για την προσπάθεια, λέγοντας πως η Δημοτική Αρχή θα λάβει σοβαρά υπόψη τις προτάσεις.
Ο υπεύθυνος από την Δευτερόβαθμια Εκπαίδευση καθηγητής Κώστας Βούκουνας σημείωσε ότι ήδη χρηματοδοτούνται προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης από τους Δήμους Ομηρούπολης και Καμποχώρων, ενώ και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση επιχορήγησε την έκδοση όλων των περιβαλλοντικών εργασιών.
Στόχος των εργασιών είναι η ευαισθητοποίηση ώστε στην πορεία να πετύχουμε και την αλλαγή της νοοτροπίας σε ότι αφορά και στις μετακινήσεις μας.