Αρχική Νέα Τοπικά Πτήση ΕΚΑΒ στους Φούρνους για μεταφορά 18μηνου παιδιού

Πτήση ΕΚΑΒ στους Φούρνους για μεταφορά 18μηνου παιδιού

10


Ένα 18μηνο κοριτσάκι χρειάστηκε να μεταφερθεί επειγόντως χθες το μεσημέρι από τους Φούρνους της Ικαρίας στην Αθήνα, όταν διαπιστώθηκε ότι έχει σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα.
Από τις 10.00 το πρωί όλο το νησί βρισκόταν στο πόδι όπου οι γιατροί του Αγροτικού ιατρείου με συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες ζητούσαν επειγόντως την αποστολή ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ ώστε να μεταφερθεί το παιδί για νοσηλεία στην Αθήνα.
Σε επικοινωνία που είχαμε με το Δήμαρχο Φούρνων κ. Γιάννη Μαρούση μας τόνισε ότι από τις 10.30 το πρωί ξεκίνησαν τις προσπάθειες για να φθάσει τελικά το ελικόπτερο στους Φούρνους, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες,  στη 1.30 μ.μ.. Οι γιατροί του ΕΚΑΒ διαπίστωσαν ότι πράγματι το κοριτσάκι της οικογένειας του Δημήτρη Παπαδοδήμα έχρηζε νοσηλεία στην Αθήνα.
Ο Δήμαρχος των Φούρνων σημείωσε πόσο δύσκολες είναι οι συνθήκες για ένα μικρό νησάκι του Αιγαίου, από την ώρα μάλιστα που το περιφερειακό ιατρείο είναι στελεχωμένο μόνο με δύο αγροτικούς γιατρούς.
“Οι γιατροί μας έκαναν το παν για να κρατήσουν το μωρό στη ζωή”, μας δήλωσε ο κ. Μαρούσης εκφράζοντας και την πικρία του για το γεγονός ότι αυτά τα προβλήματα των νησιωτών ενός ακριτικού νησιού δεν μπορούν να τα καταλάβουν εύκολα στο Κέντρο.