Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Ενωση Γονέων: ανησυχία για τα πάρτι

Ενωση Γονέων: ανησυχία για τα πάρτι

15

Συζήτηση στα πλαίσια του διαλόγου για την παιδεία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου, κατά τη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Γονέων.
Να σημειώσουμε ότι ο μοναδικός σύλλογος γονέων που κατέθεσε πλήρη κείμενο με προτάσεις ήταν του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χίου, ενώ -λόγω τεχνικού προβλήματος- προφορικά κατέθεσε τις προτάσεις του και ο σύλλογος του 9ου Δημοτικού Σχολείου, και σχεδόν το σύνολό τους υιοθετήθηκαν στη Γενική Συνέλευση και αναμένεται να κατατεθούν στο υπουργείο.
Ευρεία συζήτηση έγινε επίσης για το θέμα των εκδηλώσεων που διοργανώνουν κύρια οι τάξεις των Λυκείων σε κέντρα διασκέδασης.
Το θέμα τέθηκε από εκπροσώπους ορισμένων συλλόγων που βλέπουν να γίνονται πάρτι με την έγκριση κατά κάποιο τρόπο του σχολείου.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ακούστηκαν και ακραίες απόψεις όπως το να ζητήσουν από την αστυνομία να κάνει ελέγχους (!), διότι σερβίρονται και αλκοολούχα ποτά.
Πέρα από ότι μερικοί γονείς μπορεί να ξεχνούν τα… δικά τους μαθητικά πάρτι να σημειώσουμε ότι υπήρξαν και νηφάλιες απόψεις που επισήμαναν ότι δεν πρέπει να επιρρίπτουν ευθύνες στο σχολείο από την ώρα που οι ίδιοι οι γονείς αφήνουν τα παιδιά τους να διασκεδάζουν ακόμα και μετά τα μεσάνυχτα.
Τελικά αποφασίστηκε η Ένωση να προτείνει να γίνουν συναντήσεις σε κάθε σχολείο μεταξύ των: συλλόγου γονέων, 15μελους και συλλόγου διδασκόντων ώστε να βρουν μια κοινή λύση για το θέμα.