Αρχική Απόψεις Aρθρα Κοσμάς Αβραμίδης: τα σοβαρά προβλήματα της Ι. Χανδρή

Κοσμάς Αβραμίδης: τα σοβαρά προβλήματα της Ι. Χανδρή

18Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το οδικό δίκτυο και ειδικά η Ι. Χανδρή επισημαίνει σε άρθρο του, με αφορμή το πρόσφατο διπλό θανατηφόρο τροχαίο, ο δημοτικός σύμβουλός Δ. Χίου Κοσμάς Αβραμίδης. Στην άποψη του κ. Αβραμίδη βαραίνει δίχως άλλο και η ιδιότητα του διευθυντή του ΚΤΕΟ.
Ο κ. Αβραμίδης αναφέρεται στην οδό Ι. Χρήστου τονίζοντας τα προβλήματα που έχει ενώ σημειώνει και τι πέτυχε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της θητείας του.
“Τα τελευταία 15 περίπου χρόνια, 20 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα όπως και άλλα πολλά με υλικές ζημιές και ελαφρούς τραυματισμούς στο κεντρικό αστικό δίκτυο του Κάμπου και συγκεκριμένα από του Βάγια μέχρι τη διασταύρωση με την Εκκλησία του Χρηστού στο Βαρβάσι.
Όλα σχεδόν προκλήθηκαν τις νυκτερινές ώρες με βροχή και είχαν σαν αιτία την υπερβολική ταχύτητα και την έλλειψη επαρκούς φωτισμού.
Για το εν λόγω τμήμα πολλές φορές έχω αναφερθεί ότι δεν παρέχεται στους οδηγούς η αίσθησή της Ασφάλειας και είναι άκρως επικίνδυνο επί πλέον λόγω:
1. Μη ορατών στροφών και ακατάστατη διάταξη του άξονα του δρόμου.
2. Της ύπαρξης συνεχών- επικίνδυνων διασταυρώσεων και της ελλιπούς οριζόντιας διαγράμμισης ή άλλων προστατευτικών εξοπλισμών και
3. Της ύπαρξης επί του οδοστρώματος στύλων της ΔΕΗ.
Αν δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ταχύτητα των τροχοφόρων λόγω της έλλειψης Αστυνόμευσης μπορούμε όμως να ηλεκτροφωτίσουμε το δρόμο αυτό “καρμανιόλα” για τους οδηγούς και τους πεζούς.
Ένας κακός ή ανεπαρκής φωτισμός είναι χειρότερος από το να μην, υπάρχει καθόλου και αυτό γιατί αν υπάρχουν κενά στην ένταση, το μάτι του οδηγού, δεν μπορεί να προσαρμόζεται γρήγορα στην εναλλαγή δημιουργώντας έτσι επικίνδυνα κενά, σύγχυση και γενικά να επηρεάσουν αρνητικά.
Ελπίζω και πάλι να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς και εύχομαι όπως τα δυο νέα παιδιά που βρήκαν πρόσφατα τραγικό θάνατο να είναι τα τελευταία θύματα της αδιαφορίας και της ανευθυνότητάς μας.
Με εκτίμηση


Υ.Γ. προσωπικά κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος το μόνο που κατάφερα και πραγματοποίησα στο εν λόγω δρόμο ήταν οι παρεμβάσεις
Α) της τοποθέτησης κατακόρυφης σήμανσης μείωσης της ταχύτητας (υπάρχουν ήδη οι πινακίδες του ΚΟΚ) και
Β) της διαγράμμισης του οριζοντίου άξονα του οποίου όμως τα ίχνη λόγω του χρόνου δεν φαίνονται ευκρινώς στο οδόστρωμα. Πέραν τούτου μέχρι σήμερα ουδέν).