Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Εγκαίνια -επιτέλους- στο 10ο νηπιαγωγείο Χίου

Εγκαίνια -επιτέλους- στο 10ο νηπιαγωγείο Χίου

6Από πολλές “συμπληγάδες” πέρασε το 10ο νηπιαγωγείο του Δήμου Χίου, αλλά να που ύστερα από μια 8ετία είναι έτοιμο να παραδοθεί στους φυσικούς δικαιούχους του: τα παιδιά που κατοικούν στην περιοχή του Ριζαρίου.
Την προσεχή Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου, στις 12.00 το μεσημέρι θα γίνουν τα εγκαίνια και στη σχετική εκδήλωση προσκαλούν από κοινού ο Νομάρχης Πολύδωρος Λαμπρινούδης και ο Δήμαρχος Χίου Μάρκος Μεννής.
Το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου το 1995. Χρηματοδοτήθηκε από πιστώσεις του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ) με το ποσό των 292.000 ΕΥΡΩ και δημοπρατήθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών υπηρεσιών της ΝΑΧ δύο χρόνια αργότερα, για να πέσει όμως στη συνέχεια σε μακροχρόνιες δικαστικές διενέξεις με ιδιοκτήτη παρακείμενου ακινήτου.
Εδώ όμως έχει και ιδιαίτερο ενδιαφέρον να αναφερθεί πόσο καθοριστικό ρόλο έπαιξε η Δημοτική Αρχή Χίου αλλά και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έτσι ώστε να μπορέσει να ξεμπλοκάρει το έργο και να ξεκινήσουν οι εργασίες εντός του 2003.
Αν και ο ιδιώτης που διεκδικούσε το οικόπεδο με γραπτή δήλωσή του προς το Δήμο Χίου στις 23 Φεβρουαρίου 2000, τον αναγνωρίζει ως “αποκλειστικό νομέα και κάτοχο του ακινήτου”, εντούτοις η τότε Νομαρχιακή Αρχή δεν δίνει εντολή να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες, αφού το έργο ήταν δημοπρατημένο από το 1997.
Ίσως και λόγω αυτής της αδράνειας ο ιδιώτης προχωρεί την 1/11/2002 σε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που όμως δεν τα κερδίζει σύμφωνα με απόφαση της Εισαγγελίας στις 17 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους. Και πάλι όμως φαίνεται να μην υπάρχει η πολιτική βούληση να ξεκινήσει το έργο, έτσι έχουμε νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στις 23/5/2003 που απορρίπτεται εκ νέου με απόφαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών στις 23/6/2003!
Ο αντιδήμαρχος Αντώνης Λυπαρής που όταν ανέλαβε η Δημοτική Αρχή Μεννή πήρε στα χέρια του αυτό τον ταλαιπωρημένο φάκελο, σημειώνει ότι ζήτησαν άμεσα από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση να ξεκινήσει το έργο από την ώρα που είχαν κερδίσει όλες τις αγωγές.
Έτσι το έργο ξεκίνησε να υλοποιείται εντός του 2003 για να ολοκληρωθεί τον προηγούμενο χρόνο. Πρόκειται για νέο σύγχρονο διθέσιο νηπιαγωγείο, που διαθέτει αυλή αλλά και υπόγειους χώρους 260 τ.μ. και είναι σύμφωνο με τις ισχύουσες προδιαγραφές.