Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΠΑΣΟΚ: Ερώτηση για τη μείωση του προσωπικού στις ένοπλες δυνάμεις

ΠΑΣΟΚ: Ερώτηση για τη μείωση του προσωπικού στις ένοπλες δυνάμεις

9

Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων, σχετικά με τη διαρκή μείωση του προσωπικού των μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, γεγονός που έχει φέρει δυσλειτουργία στην επιχειρησιακή ικανότητά τους κατέθεσαν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Μεταξύ των 12 βουλευτών είναι και η βουλευτής Ελπίδα Τσουρή, ενώ αφορμή για την υποβολή της ερώτησης προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας υπήρξε δημοσίευμα της εφημερίδας “Ο Κόσμος του Επενδυτή”, στις 22.01.2005, στο οποίο κατόπιν εμπεριστατωμένης έρευνας, παρουσιάζεται εκτεταμένη ανάλυση των ποσοστών της δύναμης του προσωπικού των μονάδων.
Η πολιτική του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να μεταφέρει σημαντικό μέρος του προσωπικού στις μετόπισθεν μονάδες, έχει επιφέρει αλλαγές στο επιχειρησιακό δόγμα των Ε. Δ. και απομειώνει τη δύναμη των εμπρός μάχιμων μονάδων, όταν, μάλιστα δεν γίνεται κάλυψη των αντιστοίχων θέσεων που μένουν κενές στις μάχιμες μονάδες.
Οι ερωτώντες βουλευτές ρωτούν τους λόγους της μείωσης του προσωπικού σε τέτοια έκταση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επικίνδυνη για την επιχειρησιακή ικανότητα των μονάδων μας.
Επιπλέον, ρωτούν για το σχεδιασμό της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την πρόσληψη ΕΠ.ΟΠ., που από το Σεπτέμβρη του 2004 θα έπρεπε να είναι, ήδη, ενταγμένοι στις μονάδες τους.