Αρχική Νέα Τοπικά Ελληνική σημαία: Μειώνεται διαρκώς η μέση ηλικία των πλοίων

Ελληνική σημαία: Μειώνεται διαρκώς η μέση ηλικία των πλοίων

19


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ η ανανέωση και η αύξηση των πλοίων του στόλου της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας. Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, τα πλοία, άνω των 100 κ.ο.χ., που ενεγράφησαν στο ελληνικό νηολόγιο κατά τον Ιανουάριο 2005, ανέρχονται στα δεκατρία, όσα είναι και τα πλοία που διεγράφησαν (ένα λόγω διάλυσης).
Αύξηση παρουσίασαν οι κόροι ολικής χωρητικότητας (κ.ο.χ.) των πλοίων που ενεγράφησαν υπό την ελληνική σημαία, φθάνοντας τους 579.768, ενώ τα διαγραφέντα πλοία έφθαναν συνολικά τους 418.781 κ.ο.χ. Ειδικότερα, με βάση τις πάγιες διατάξεις, ενεγράφησαν στο νηολόγιο, τον Ιανουάριο, δύο πλοία, 29.252 κ.ο.χ., και μέσο όρο ηλικίας τα 29 έτη και με βάση τις διατάξεις του άρθρου 13, ενεγράφησαν 11 πλοία, 550.416 κ.ο.χ. με μέσο όρο ηλικία 6 έτη.


Επίσης, με βάση τις πάγιες διατάξεις, διεγράφησαν πέντε πλοία, 5.216 κ.ο.χ., με μέσο όρο ηλικίας 28 έτη και με βάση τις διατάξεις του άρθρου 13 διαγράφηκαν οκτώ πλοία, 413.565 κ.ο.χ. και μέσο όρο ηλικίας 17 έτη.


Γενικότερα, ο μέσος όρος της ηλικίας των πλοίων, που ενεγράφησαν, κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, είναι 9,6 έτη, αριθμός πολύ μικρότερος του μέσου όρου της ηλικίας των πλοίων που διεγράφησαν και ο οποίος ανέρχεται στα 21,2 έτη, παρουσιάζοντας μια μείωση της ηλικίας των πλοίων που ενεγράφησαν της τάξης του 45,3% περίπου.


Επίσης, τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου, δύο ακόμη πλοία ύψωσαν την ελληνική σημαία, ύστερα από σχετικές αιτήσεις που υπέβαλαν στο ΥΕΝ οι ενδιαφερόμενες εταιρείες.


Συγκεκριμένα, πρόκειται για το φορτηγό πλοίο «Πίτσα Δ», κ.ο.χ. 86.734 πλοιοκτησίας «Aeolis Navigation Ltd», με διαχειρίστρια εταιρεία στην Ελλάδα τη «Marmaras Navigation Ltd» και εκπρόσωπο τον κ. Διαμαντή Διαμαντίδη και το δεξαμενόπλοιο «Δέλτα Σέηλορ», κ.ο.χ. 62.247 πλοιοκτησίας «Route Holding Inc» με διαχειρίστρια εταιρεία στην Ελλάδα τη «Marmaras Navigation Ltd» και εκπρόσωπο τον κ. Ιωακείμ Μανέλο.


Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, συνεχάρη τους εκπροσώπους των παραπάνω εταιρειών για την απόφασή του αυτή και τους διαβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες του ΥΕΝ θα είναι αρωγοί στο έργο του.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Διαφήμιση