Αρχική Ομογένεια Ομογένεια: Το πρώτο Ελληνοαμερικανικό Charter School στη Νέα Υόρκη

Ομογένεια: Το πρώτο Ελληνοαμερικανικό Charter School στη Νέα Υόρκη

14

Το πρώτο Ελληνοαμερικανικό Charter School στη Νέα Υόρκη, με κεντρικό πυρήνα μάθησης την Ελληνική Παιδεία, είναι πραγματικότητα. Η δημιουργία του σχολείου, υπό την επωνυμία Hellenic Classical Charter School (HCCS), εγκρίθηκε από το Board of Regents του New York State Education Department.

Το HCCS θα ξεκινήσει τη λειτουργία του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με 150 μαθητές και με τάξεις από το Νηπιαγωγείο έως την Τρίτη. Τα πέντε πρώτα χρόνια θα συστεγασθεί με το υπάρχον ημερήσιο σχολείο της Κοινότητας της Κοίμησης της Θεοτόκου μέχρι να αποφοιτήσουν οι μαθητές του και το νέο σχολείο να εξελιχθεί σε πλήρες (μέχρι 8η τάξη) με δυνατότητα να φιλοξενεί 350 παιδιά. Επισημαίνεται ότι η Πολιτεία της Νέας Υόρκης θα παράσχει σε κάθε μαθητή 8.200 δολάρια ετησίως.

Συγχαρητήρια στο Διοικητικό Συμβούλιο του νέου HCCS και ιδιαιτέρως στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Charter Σχολείου Τσαρλς Καπετανάκη απευθύνει ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου Θεόδωρος Σπυρόπουλος, ο οποίος στηρίζει και προωθεί με θέρμη τις όποιες πρωτοβουλίες για την ίδρυση Ελληνοαμερικανικών Charters Schools. Ο κ.Καπετανάκη ανέλαβε την πρωτοβουλία και υπέβαλε τη σχετική αίτηση καθώς και τους εκπροσώπους της Κοινότητας για τη συνεργασία τους στο σημαντικό αυτό εγχείρημα.

Στόχος του HCCS είναι η προετοιμασία όλων των μαθητών «διανοητικά, κοινωνικά και συναισθηματικά, ώστε να εισαχθούν και να πετύχουν στα καλύτερα γυμνάσια της Νέας Υόρκης». Κεντρικός πυρήνας μάθησης στο σχολείο θα είναι η Ελληνική Παιδεία. Το HCCS θα χρησιμοποιεί τη διδακτική μεθοδολογία, την ομαδοκεντρική διδασκαλία και τη Σωκρατική μέθοδο (Παιδεία).

Το Σχολείο θα διδάσκει την ανάγνωση, ομιλία και κατανόηση της Ελληνικής γλώσσας από το Νηπιαγωγείο. Η διδασκαλία θα βασισθεί σε μία σειρά ειδικών βιβλίων με την υποστήριξη κασετών και CDs. Μαζί με τη διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας θα διδάσκεται και ο Ελληνικός Πολιτισμός ως μέρος του βασικού κορμού μάθησης. Στο πρόγραμμα του εντάσσονται, μεταξύ άλλων, η διδασκαλία της Ελληνικής και της Αγγλικής Φιλολογίας, Τέχνης, Μουσικής και Χορού. Το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας θα συμβάλει με ανθρώπινο δυναμικό, βιβλία και άλλο υποστηρικτικό υλικό για όλες τις τάξεις.


Πηγή: ΜΠΕ